Ramenné popruhy nosičov Be Lenka - vlastnosti a možnosti nosenia

Be Lenka logo Be Lenka
24.04.2019
Ramenné popruhy nosičov Be Lenka - vlastnosti a možnosti nosenia

Pri výbere detského ergonomického nosiča sa každá mamička riadi tým, aby bol nosič veľkostne vhodný pre jej dieťatko, aby spĺňal všetky zásady ergonomického nosenia detí, aby ho bolo možné adekvátne nastavovať, ako aj tým, aby bol pohodlný pre bábätko aj pre rodičov. Samozrejme, nemalú úlohu zohráva pri výbere aj dizajn nosiča, veď každému sa predsa páči niečo iné.

Jedným z faktorov, ktorý zásadne ovplyvňuje rodičov pri výbere nosiča pre dieťa, sú ramenné popruhy. Existuje totiž viacero druhov a typov ramenných popruhov, ktoré sú od seba odlišné a rozličným spôsobom sa aj "správajú". Kým niektorým mamičkám vyhovuje stopercentne jeden typ popruhov, iným ten istý typ nemusí vôbec sedieť a rozhodnú sa teda pre iný. Často sa na nás mamičky obracajú s otázkou, aký je medzi jednotlivými popruhmi rozdiel a ktorý typ bude pre nich ten pravý. Preto vám v tomto článku priblížime všetky vlastnosti a špecifikácie ramenných popruhov ergonomických nosičov Be Lenka, ktoré máte k dispozícii v ponuke nášho e-shopu, alebo pre ktoré sa máte možnosť rozhodnúť, ak si necháte ušiť svoj nosič Be Lenka na objednávku.

Typy ramenných popruhov ergonomických nosičov Be Lenka

Prevedenie ramenných popruhov ergonomických nosičov Be Lenka bolo dômyselne premyslené, spracované a zhotovené tak, aby nosiče aj vďaka týmto popruhom poskytovali praktickú a rýchlu manipuláciu, ktorá nie je náročná a ktorá bude vyhovovať všetkým typom postavy. Ramenné popruhy sú nastavovateľné a vďaka veľkej vôli doťahovacích pásov sa naozaj pekne prispôsobia každému nosiacemu človeku - či už je to statný a vysoký otecko, alebo drobná a útla mamička :-)

Najnovšie modely našich ergonomických nosičov - Be Lenka 4ever a Be Lenka 4ever letná verzia - sú k dispozícii s klasickými ergonomicky tvarovanými popruhmi alebo so širokými popruhmi - môžete si vybrať. Naďalej pre vás máme skladom aj staršie modely nosičov Lenka. Nosiče Lenka rastúca 1 majú široké ramenné popruhy. Nosiče Be Lenka rastúca 2 majú primárne široké popruhy, ale nájdete u nás aj rastúce 2 s klasickými popruhmi. Nerastúce verzie nosičov Lenka (štandard, medziverzia a toddler) majú všetky klasické nekrížené popruhy. Toto sú štandardné prevedenia "hotoviek" v našom e-shope, avšak na objednávku si môžete k akémukoľvek typu nosiča nechať ušiť akýkoľvek typ popruhov. Z ramenných popruhov rastúcich alebo nerastúcich verzií nosičov Lenka si určite vyberie každý to, čo mu bude najviac vyhovovať. A teraz sa pozrime na jednotlivé druhy ramenných popruhov.

Ergonomicky tvarované ramenné popruhy bez možnosti kríženia - Banánové ramenné popruhy

Tento typ ramenných popruhov je najnovším typom, ktorý vznikol spolu s uvedením najnovšej verzie rastúceho nosiča - Be Lenka 4ever. Ramenné popruhy sú pevnou súčasťou nosiča Be Lenka, takže nie je možné kríženie na chrbte. Popruhy sú príjemne polstrované, úroveň polstrovania je mierna, takže popruhy nie sú zbytočne hrubé. Preto sú veľmi pohodlné tak na nosenie maličkého dieťatka (od cca 3. mesiaca veku), ako aj na nosenie ťažšieho a väčšieho dieťaťa. Ramenné popruhy majú iný tvar než klasické popruhy starších modelov nosiča Be Lenka. Nie sú obdĺžnikové, ale vzhľadom na svoj tvar sa popruhy označujú aj ako banánové. Tento ich tvar pekne kopíruje chrbtovú časť nosiaceho človeka, preto sa popruhy ideálne prispôsobujú postave.

Tieto popruhy si pochvaľujú mnohé mamičky, ktoré sa rozhodli nosiť svoje bábätko v nosiči Be Lenka 4ever. Ramenné popruhy sú príjemne mäkké a ani pri ťažšom dieťatku nikde netlačia. Sú vybavené aj slintáčikmi - chráničmi popruhov, ktoré ich ochránia pred zašpinením. Detičky totiž veľmi rady popruhy žujú :-)

Banánové ramenné popruhy sú po celej dĺžke vybavené sťahovacími čiernymi pásmi, pomocou ktorých regulujete dĺžku popruhov podľa potreby. Popruhy sa doťahujú smerom dopredu. Samozrejmosťou je spojovacia pracka na zaistenie popruhov voči padaniu. Pracku je potrebné mať vždy zapnutú, inak nie je nosenie pre dieťatko vôbec bezpečné. Bez zapnutia pracky ramenné popruhy nedržia na ramenách, ale šmýkajú sa z rúk dole.

Klasické ergonomicky tvarované ramenné popruhy bez možnosti kríženia sú súčasťou najnovšieho rastúceho ergonomického detského nosiča Be Lenka 4ever. V týchto nosičoch môžete nosiť dieťa vpredu na bruchu aj vzadu na chrbte.

Široké ramenné popruhy s možnosťou kríženia

Široké popruhy s možnosťou kríženia

Nosiče Be Lenka majú nosiace mamičky k dispozícii aj s týmto originálnym typom ramenných popruhov. Ide o popruhy, ktoré sú široké. Klasická vypolstrovaná časť je rozšírená o šatkovú nevypolstrovanú časť. Tieto popruhy sú primárne určené na krížené zapínanie, avšak je možné zapnúť ich aj klasicky. Výhodou širokých ramenných popruhov je to, že vďaka svojej šírke veľmi dobre fixujú a spevňujú chrbát mamičky/otecka počas nosenia. Sú vhodné pre všetky typy postáv. Veľmi často si ich vyberajú aj tie mamičky, ktoré svoje dieťatko nosia primárne v šatke, a teda sú zvyknuté mať chrbát viac "obalený" :-) V neposlednom rade je výhodou širokých popruhov aj to, že veľmi dobre a rovnomerne rozkladajú hmotnosť noseného dieťatka na telo rodiča.

Pri kríženom zapínaní sa ľavý popruh zapína do pravej pracky a pravý popruh, naopak, do ľavej pracky. Nasadíte a dotiahnete si bedrový pás, do nosiča usadíte dieťatko s nôžkami naširoko a chrbtovú opierku nosiča zdvihnete na chrbátik dieťatka. Na rameno si nasadíte jeden ramenný popruh, druhou rukou ho zozadu nahmatáte a potiahnete krížom cez chrbát dopredu na opačnú stranu, cez gumičku (bezpečnostnú poistku)k pracke, kde ho zapnete. To isté urobíte s druhým ramenným popruhom. Obidva popruhy si dotiahnete tak, aby ste mali dieťatko blízko na sebe (natesno, ale príjemne). Popruhy sa doťahujú smerom dozadu. Krížené zapínanie sa používa iba pri nosení dieťaťa vpredu.

Ak chcete popruhy zapínať klasicky "ruksakovo", musíte si ich najskôr upraviť zo širokých na klasické a použiť aj spojovaciu pracku, ktorá sa pri kríženom zapínaní nepoužíva, ale pri klasickom je nevyhnutnosťou. Nevypolstrovanú časť zložte pod vypolstrovanú. Vezmite si externú spojovaciu pracku, jednu jej časť navlečte na jeden popruh a druhú časť pracky navlečte na druhý popruh. Ramenné popruhy zapnite do praciek na bokoch (pravý popruh do pravej a ľavý do ľavej pracky). Postupujete ako v prípade ramenných popruhov bez možnosti kríženia. Zapnite si bedrový pás, uložte do nosiča dieťa a ramenné popruhy si nasaďte cez ruky. Ihneď potom si zapnite a dotiahnite spojovaciu pracku, ktorá ramenné popruhy zaistí proti padaniu do strán. So širokými ramennými popruhmi zapnutými klasickým spôsobom môžete nosiť dieťa vpredu aj vzadu.

Široké ramenné popruhy nájdete v našej ponuke pri nosičoch Be Lenka 4ever , Be Lenka 4ever - letná verzia a tiež pri starších modeloch rastúcich nosičov Be Lenka rastúca 1, Lenka rastúca 2. Na objednávku vám však ušijeme široké popruhy aj k ostatným typom detských nosičov Lenka.

Klasické ramenné popruhy bez možnosti kríženia

Klasické ramenné popruhy bez možnosti kríženia sú ramennými popruhmi obdĺžnikového tvaru. Sú pevnou súčasťou nosiča Be Lenka - nerastúca verzia. Neobsahujú pracky, pomocou ktorých by ste si ich zapínali. Z tohto dôvodu si ich nemôžete odopnúť a na chrbte prekrížiť. Ergonomické nosiče Be Lenka s týmito popruhmi sú nosičmi "ruksakového typu" - ramenné popruhy si nasadzujete podobne ako v prípade ruksaku. Je to naozaj veľmi rýchle, manipulácia s nosičom s týmito popruhmi je rýchla a jednoduchá, a preto ide veľmi obľúbený typ popruhov.

Po tom, ako si umiestníte, zapnete a dotiahnete bedrový pás, uložíte do nosiča dieťatko a ramenné popruhy si len prehodíte cez ruky. Čo je však veľmi dôležité, hneď ako si nasadíte jeden a po ňom druhý popruh, je potrebné zapnúť a dotiahnuť spojovaciu pracku, ktorá ramenné popruhy zaistí proti padaniu do strán. Jedna časť spojovacej pracky sa nachádza na jednom popruhu a druhá časť je umiestnená na druhom ramennom popruhu. Zapnutím týchto častí ramenné popruhy budú pekne držať pri sebe na svojom mieste tak, ako majú a nosenie bude bezpečné. Bez zapnutia pracky hrozí zošmyknutie popruhov a pád dieťatka z nosiča, preto NIKDY nezabudnite pracku zapnúť! V nosiči s klasickými ramennými popruhmi bez možnosti kríženia môžete svoje dieťa nosiť vpredu na bruchu, alebo tiež vzadu na chrbte. Spojovaciu pracku si pri nosení vpredu zapínate v mieste medzi lopatkami. Keď budete nosiť dieťa na chrbte, spojovaciu pracku si zapnete na hrudi (vzadu odporúčame nosiť dieťatko až vtedy, keď už dokáže sedieť samé a tiež samé udrží svoju hlavičku).

Tento typ ramenných popruhov je polstrovaný, takže je aj nosenie ťažkých detí pre rodiča pohodlné. Ramenné popruhy obsahujú čierne sťahovacie popruhy po celej dĺžke, ktorými regulujete veľkosť. Na popruhoch sa v hornej časti taktiež nachádzajú háčiky, ktoré slúžia na uchytenie kapucne pre dieťatko. Na úplnom konci ramenných popruhov sú umiestnené gumičky. Tie slúžia na zaistenie odstávajúceho zvyšku popruhov. Keď máte ramenné popruhy dotiahnuté podľa potreby, zvyšnú časť čierneho popruhu zrolujte a zaistite gumičkou. Popruh vám teda nebude voľne odstávať a môžete tak zabrániť prípadnému zachyteniu popruhu počas prechádzky. Bezpečnosť je predsa nadovšetko :-)

Ramenné popruhy nosičov

Klasické ramenné popruhy bez možnosti kríženia nájdete v našej ponuke pri nosičoch Be Lenka štandard, medziverzia, toddler a vybrané modely rastúcich 2. Môžu byť aj súčasťou ostatných typov nosičov - na objednávku vám ich ušijeme k akémukoľvek typu nosiča Be Lenka. Stačí si túto požiadavku zadať v objednávkovom formulári.

Klasické ramenné popruhy s možnosťou kríženia

Čo sa týka úrovne polstrovania, tvaru a spôsobu doťahovania popruhov, ide o rovnaký typ ako klasické ramenné popruhy bez možnosti kríženia. Obdĺžnikový tvar, príjemné polstrovanie a čierne sťahujúce popruhy s istiacimi gumičkami na koncoch sú totožné. Ako však z názvu vyplýva, tento typ popruhov na rozdiel od predchádzajúceho umožňuje aj kríženie na chrbte. Aby bolo kríženie možné, ramenné popruhy sú vybavené prackami, takže si ich môžete zapínať a odopínať. Môžete ich nosiť klasicky "ruksakovo", alebo ich na chrbte prekrížiť.

Pri kríženom zapínaní sa ľavý popruh zapína do pravej pracky a pravý popruh zase do ľavej. Nasadíte a dotiahnete si bedrový pás, do nosiča usadíte dieťatko s nôžkami naširoko a chrbtovú opierku nosiča zdvihnete na chrbátik dieťatka. Na rameno si nasadíte ramenný popruh, druhou rukou ho zozadu nahmatáte a potiahnete dopredu cez gumičku (bezpečnostnú poistku)k pracke, kde ho zapnete. To isté urobíte s druhým ramenným popruhom. Obidva popruhy si dotiahnete tak, aby ste mali dieťatko natesno (ale príjemne). Krížené zapínanie popruhov je obľúbené u mamičiek najmä preto, že je dobre fixovaný chrbát počas nosenia. Taktiež sa váha noseného dieťaťa veľmi dobre rozloží na chrbát a boky rodiča, takže je aj dlhodobé nosenie pohodlné.

Pri klasickom zapínaní sa používa spojovacia pracka, pri kríženom zapínaní spojovaciu pracku nepoužívate. V nosiči s klasickými popruhmi s možnosťou kríženia môžete nosiť dieťa vpredu aj vzadu na chrbte. Keď budete nosiť vzadu, ramenné popruhy si zapnete klasicky (vpredu na bruchu sa popruhy nekrížia). Tento typ ramenných popruhov si môžete vybrať pri šití nosiča Be Lenka na objednávku.

Veríme, že bol pre vás článok prínosný a že vám dal lepší prehľad o jednotlivých typoch ramenných popruhov nosičov Be Lenka.

Ak v našej ponuke hľadáte konkrétny typ popruhov, stačí si vo filtri zadať klasické popruhy bez možnosti kríženia alebo široké popruhy s možnosťou kríženia. Zadaním aj ďalších parametrov vo filtri, ako napríklad veľkosť, nájdete určite ten pravý nosič pre vaše bábätko :-)

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu