4 dôvody, prečo vyskúšať barefoot

Be Lenka logo Be Lenka
21.07.2022
4 dôvody, prečo vyskúšať barefoot

Barefoot topánky predstavujú jedinečný koncept obuvi, ktorý umožňuje návrat k našim koreňom - k chôdzi naboso. Prirodzenosť v kombinácií s rokmi vývoja a výskumu priniesli obuv, ktorá pri chôdzi stimuluje nervové zakončenia na chodidlách, zlepšuje držanie tela, koordináciu a dokonca zlepšuje náladu. Aké sú teda Be Lenka barefoot topánky? Ultra ľahké, maximálne flexibilné, s tenkou podrážkou, ktorá vám umožní kontakt s povrchom do miery, aká vám je príjemná.

Venujme pozornosť našim chodidlám 

Bolesti krčnej chrbtice, bedier, krížov patria medzi veľmi časté problémy dnešnej doby. Tieto ťažkosti neraz pramenia z nevhodne zvolenej obuvi. K tomu sa pridávajú otlaky, haluxy, problémy s achilovkou či lýtkami. Našim chodidlám nevenujeme takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Práve oni sa starajú o každý náš krok a rozhodujú o tom, aké bude naše držanie tela. Aj z tohto dôvodu Be Lenka mení obúvacie návyky ľudí po celom svete a ponúka barefoot obuv na všetky príležitosti pre mužovženy i deti a to v každom ročnom období.

4 benefity nosenia barefoot obuvi

K základným princípom barefootu patrí fakt, že topánka musí rešpektovať tvar chodidla a nie opačne.

Barefoot imituje chôdzu naboso, dopraje prstom dostatočný priestor, aby ich nič neobmedzovalo pri došľape. Je teda presným protikladom k tvrdým podrážkam, vysokým podpätkom a špičke, ktorá neprirodzene stláča všetky prsty.

  1. Anatomický tvar - Špička poskytuje štedrý priestor pre prsty aj v pohybe, kopíruje anatomický tvar chodidla.
  2. Ľahkosť - Barefoot topánky Be Lenka sú ľahké a bez klenby. Prirodzene posilňujú chodidlo a jeho správne fungovanie.
  3. Zero drop - Nulový výškový rozdiel medzi pätou a špičkou. Zlepšuje vaše ťažisko i držanie tela.
  4. Flexibilita - Ohybná podrážka s hrúbkou 4 mm zabezpečuje chodidlám stimuláciu nervových zakončení. Imituje chôdzu naboso a zároveň prirodzene masíruje chodidlo.

Zaujímavé fakty prináša štúdia doktora Williama A. Rossiho, ktorú publikoval v magazíne Perspectives. Podľa jeho tvrdení vytvára správne držanie tela presne 90%-ný uhol a je ho možné dosiahnuť naboso, alebo nosením barefootov s nulovým dropom. Ak si napríklad obujete lodičky s 5 cm vysokým podpätkami, dochádza k vyoseniu na 70% a tým pádom musíte na vzpriamenú chôdzu vynaložiť oveľa viac úsilia. Dôsledkom je nesprávne držanie tela, neprirodzene zaťažujúce predovšetkým spodnú časť chrbtice.

Široká ponuka a nekončiaca sloboda

Ak ešte nemáte svoje prvé barefooty, nemusíte si lámať hlavu s výberom správnej veľkosti. Taká, akú aktuálne nosíte, by vám mala vyhovovať. Získate slobodu pre svoje prsty a navyše budete chodidlá posilňovať každým krokom. Nemusíte v nich hneď stráviť celý deň, možností je neúrekom. 

Niekto nosí balerínky či sandále ako prezuvky v práci, niekto má rád našuchovačky, iný zase tenisky. Be Lenka má v ponuke elegantné modely, športové, bez šnúrok či s remienkami. Na zimu i na leto, pre všetkých. Okrem toho pridala do portfólia aj novú značku Barebarics, ktorá predstavuje novú generáciu barefootových tenisiek.

Cez výskum a vývoj k elite barefootu 

Výroba prémiových barefoot topánok si vyžaduje trpezlivosť, vytrvalosť a precíznosť. Len pre zaujímavosť, na vývoji nových balerín sme pracovali celé dva roky, aby bol výsledok presne podľa našich predstáv a priniesol čo najväčší pôžitok ich majiteľkám. V priebehu niekoľkých mesiacov sme zosnímali viac ako 100 ženských chodidiel a vytvorili sme tak dokonalú minimalistickú obuv pre dámy, ktorá rešpektuje tvar chodidla. Vidíte ten rozdiel?

Pri výrobe našich produktov kladieme vysoký dôraz na kvalitu a spracovanie, využívame čo najlokálnejšie suroviny a podporujeme tradičnú lokálnu výrobu. Naše produkty sú vyrábané v Európe - na Slovensku, v Českej republike a v Portugalsku. V krajinách, kde je silná obuvnícka tradícia a my sme hrdí, že v tejto tradícii môžeme pokračovať a vniesť do nej moderné a inovatívne princípy s láskou k človeku i k prírode. 

Investujeme do najnovších technológií, spolupracujeme s najprogresívnejšími obuvníckymi dielňami v Európe a s renomovanými odborníkmi v oblasti fyzioterapie, podológie, konštrukcie obuvi a dizajnu

Be Lenka X Barebarics - barefoot pre každého

Chôdza v barefootových topánkach prirodzene posilňuje svaly nôh, ponúka úžasný komfort pre prsty a nižšia váha topánok zabezpečí, že budete kráčať s ľahkosťou. Vykročte do ďalšieho dňa s úsmevom na perách s minimalistickou barefoot obuvou Be Lenka alebo so street značkou barefootových tenisiek Barebarics.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 5% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu