Barefoot topánky – Nosenie detí a chodenie "naboso"

Be Lenka logo Be Lenka
24.04.2019
Barefoot topánky – Nosenie detí a chodenie "naboso"

Barefoot je dnes pojmom, ktorý si obľubuje čoraz viac ľudí po celom svete. Ženy, muži i deti nosia barefoot topánky a nielenže sa všetci zhodujú na tom, že „barefootky“ sú úžasne pohodlné ako papučky, ale dokonca sa často vyskytujú zlepšenia zdravotných problémov s nohami a chodidlami. V čom sú barefoot topánky také výnimočné? Prezradíme Vám v tomto našom článku :-)

Nosenie detí a zdravý životný štýl idú ruka v ruke. Keďže počas nosenia v šatke na nosenie detí alebo ergonomickom nosiči rodič na svojich nohách nesie celú svoju hmotnosť a aj hmotnosť dieťaťa, namáha svoje chodidlá viac, než inokedy. Lenka ako bývalá Majsterka sveta v atletike a tiež ako viacnásobná mamina veru vie, že našim nohám je potrebné dopriať to najlepšie. A práve preto nájdete v ponuke nášho e-shopu kvalitné zdraviu prospešné Be Lenka Barefoot topánky.

Keby sme sa preniesli do dávnej histórie ľudstva, keď ešte neexistovali žiadne moderné výdobytky, ako je tomu v dnešnej dobe, mohli by sme sa od našich predkov veru mnohému naučiť. Dnes sme už aj pozabudli, aké je pre naše telo dôležité žiť v súlade s prírodou. Zdravé po domácky vypestované plodiny nahradilo fast food občerstvenie, ktoré je k dispozícii vždy a všade, liečba bylinkami a darmi prírody ustúpila do úzadia a nahradili ju pilulky sľubujúce zázračné účinky, každodenný pohyb pri práci na poliach dnes vystriedalo celodenné vysedávanie pred obrazovkou počítača, veď najväčším znakom modernej doby je neustály presun do digitálneho a virtuálneho sveta, v ktorom sa už odohráva naozaj všetko – od práce, cez komunikáciu a diskusiu, nákupy až po online „stretnutia“.

S modernou dobou napredujú trendy vo všetkých oblastiach, nevynímajúc oblečenie a obuv. Naši predkovia kedysi veľmi dávno žiadne topánky nepoznali, chodenie naboso považovali za úplne normálne a prirodzené, veď takto to vymyslela príroda. Dnes si nevieme predstaviť, že by sme do mesta či do práce prišli bosí, čo je zase v našej dobe normálne:) Avšak taktiež dnes existujú mnohé ochorenia a deformácie nôh a kĺbov, aké v minulosti neboli. Dôvodom je nesprávne zvolená alebo nekvalitná obuv, ktorú deň čo deň nosíme. Pri dlhodobom nosení topánok s vysokými opätkami alebo s podrážkou, ktorá nepodporuje prirodzené vlastnosti našich chodidiel, namáhame nevedomky nielen nohy, ale aj chrbát a narúša sa tiež celkové držanie tela. Práve preto je dnes Barefoot pojmom, ktorý si obľubuje čoraz viac ľudí po celom svete. Prečo?

Barefoot topánky – Nosenie detí a chodenie 

Ľudské chodidlá majú od narodenia všetko, čo potrebujeme na prirodzený pohyb. Barefoot topánky sú moderným trendom, ktorý ľudí vracia naspäť k pôvodným prírodným princípom. Dokonale totiž napodobňujú chodenie naboso, presne tak, ako to vymyslela príroda. „Bosé“ Be Lenka Barefoot topánky podporujú všetky prirodzené vlastnosti chodidiel a umožňujú nohám pracovať úplne voľne a prirodzene, pričom nohy vôbec nijako neobmedzujú. Práve naopak.

Lenka Barefoot topánky sú zhotovené z kvalitnej kože, vďaka čomu sa výborne prispôsobujú tvaru každého chodidla. Vnútro topánok je bavlnené a veľmi pohodlné. Podrážka topánky je vyrobená z vysoko odolnej gumy, je neuveriteľne ohybná a maximálne flexibilná. Vďaka tomu, že topánky majú rozšírenú prednú časť pri prstoch, poskytujú komfort, prirodzený pohyb, nijako nohu netlačia, neomínajú ani neobmedzujú, a tak zaručujú pohodlie aj počas celodenného používania.

Zapínanie topánok je veľmi rýchle a jednoduché, nemusíte si topánky zakaždým po vyzutí znovu nastavovať a zapínať. Spona na zapínanie má totiž regulovateľnú šírku, ktorú je možné nastaviť si presne podľa potreby a obsahuje integrovanú gumičku, ktorá sa efektívne natiahne/stiahne. Keď si teda topánku idete opäť obuť, stačí len vsunúť nohu do už zapnutej topánky, pretože gumička sa pri obúvaní natiahne a následne vám nohu pekne v topánke bude držať. Vyraziť na prechádzku so svojim naviazaným dieťatkom v šatke alebo napríklad v ergonomickom nosiči Be Lenka 4ever tak budete môcť rýchlo a bez čakania :-)

 Tabuľka veľkostí Lenka Barefoot topánok

 Veľkosť   36 37 38 39 40 41 42
 Šírka 8,7 cm 8,9 cm 9,3 cm 9,4 cm 9,5 cm 10 cm 10,5 cm
 Dĺžka 23 cm 23,7 cm 24,5 cm 25 cm 25,5 cm 26 cm 26,7 cm


Pri výbere vhodnej veľkosti barefoot topánok je dobré vybrať si väčšiu, než nosíte bežne.
 Barefoot topánky sú totiž iným druhom obuvi, než bežné tenisky. 

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu