Barefoot tenisky Be Lenka Rebound a Be Lenka Rebound High Top

Be Lenka logo Be Lenka
22.05.2024
Barefoot tenisky Be Lenka Rebound a Be Lenka Rebound High Top

Predstavujeme vám ďalší model barefoot topánok Be Lenka z kolekcie Jar/Leto 2024, dostupný hneď v dvoch strihových prevedeniach – Be Lenka Rebound (nízky strih) a Be Lenka Rebound High Top (vyšší členkový strih) - jedinečné barefoot tenisky s nestarnúcim dizajnom s retro nádychom. Pamätáte si klasické plátenky, hovorovo zvané „číny“, ktoré boli mimoriadne populárne v 90.tych rokoch? A teraz si ich predstavte v modernom šate, z prémiových materiálov, neuveriteľne pohodlné a v barefoot verzii. A presne to sú Be Lenka Rebound. Kvalitné barefoot textilné tenisky, dokonalé na pohľad a ešte dokonalejšie na nohe. Poďme si túto retro chuťovku z dielne Be Lenka bližšie predstaviť.

Obsah článku


Pre koho sú určené?

Máte radi nadčasové tenisky a vaše srdce volá po návrate retro štýlu? Vsaďte na nestarnúcu klasiku deväťdesiatych rokov v modernom šate a barefootovom prevedení – Be Lenka Rebound a členkové Be Lenka Rebound High Top. Jedinečné textilné tenisky s nestarnúcim dizajnom, na nohách ako najpohodlnejšie papučky a na pohľad ako dokonalý fashion statement. 

Model nízkeho strihu Be Lenka Rebound je dostupný v štyroch farebných prevedeniach – Black & White (nestarnúca čierno-biela kombinácia), All White (čisto biela), Red & White (dych vyrážajúca kombinácia červenej a bielej) a Dark Blue & White (nadčasová tmavomodrá s kontrastnou bielou). Be Lenka Rebound High Top, model vyššieho – členkového – strihu, je dostupný v klasickej Black & White verzii. Vďaka širokej palete univerzálnych farieb si vyberie naozaj každý.

Modely retro tenisiek Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top by toto leto nemali chýbať v žiadnom šatníku. Veľmi jednoducho sa kombinujú, zladiť sa dajú prakticky s čímkoľvek v spektre casual. K sukni, nohaviciam či šortkám, Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top vždy dokonale podčiarknu váš outfit a pozdvihnú ho o level vyššie. Extrémne ľahké a neuveriteľne pohodlné tenisky sa bez pochýb stanú vašimi favoritmi a vy ich budete chcieť nosiť každý deň. Doprajte si nestarnúci dizajn s retro nádychom a slobodu pohybu, ktorú dokážu zabezpečiť len kvalitné barefoot topánky. 

Samozrejmosťou pri modeloch Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top sú splnené všetky atribúty, ktoré musí kvalitná barefoot obuv spĺňať, aby poskytla chodidlám nenahraditeľný a neopakovateľný pocit bosých nôh. 

Zero drop, a teda nulový výškový rozdiel medzi pätou a špičkou, zlepšuje držanie tela a rozloženie váhy, vďaka čomu predchádza bolestiam kostrovo-svalového aparátu. 

Podošva, ktorá rešpektuje prirodzenú biomechaniku chodidla a dokonale napodobňuje jeho prirodzený tvar poskytuje štedrý priestor pre prsty, ktoré sa pri chôdzi môžu správať presne tak, ako to bolo prírodou navrhnuté. Pri nášľape je totižto ich úlohou sa vejárovito rozprestrieť, čím zväčšujú opornú plochu a zlepšujú tak stabilitu a balans. V konvenčných topánkach im to je však odopreté, preto väčšina ľudí často bojuje s deformitami ako sú napríklad haluxy alebo kladivkové prsty, pretože ich prsty zvádzajú každodenný boj s topánkami, ktoré popierajú ich prirodzenosť. Barefoot obuv poskytuje štedrý priestor, nikde nič netlačí a neomína, preto môže noha pracovať presne tak, ako má. Čo sa týka obuvi, len jeden tvar je správny tvar ☺. A to je tvar kopírujúci prirodzený tvar chodidla. 

Okrem svojho tvaru spĺňa podošva aj ďalšie špecifiká, a tými sú flexibilita a čo najtenšia hrúbka. Flexibilná podošva umožní chodidlu sa pri chôdzi prirodzene ohýbať a zapájať všetky jeho časti. Tým sa chodidlo, ako  aj celá dolná končatina, posilňuje a ozdravuje. Takáto podošva nepotrebuje umelú podporu klenby, pretože chodidlo, ktoré prirodzene pracuje, posilňuje a prirodzene si dvíha klenbu samé, bez potreby umelej opory. Čo sa hrúbky podošvy týka, barefoot topánky sú typické tým, že podošva má na hrúbku len niekoľko milimetrov. V prípade Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top je to presne 5 milimetrov. Takáto podrážka pôsobí stimulačne, aktivuje nervové zakončenia, podporuje propriocepciu a poskytuje dokonalý ground feel. Vďaka neskreslenému kontaktu s povrchom sa dokáže telo veľmi promptne prispôsobiť zmenám, reakčný čas sa skracuje a znižuje sa riziko úrazu.

Flexibilné materiály použité na zvršku i podošve zabezpečujú dokonalý fit, zlepšujú funkčnosť svalov i šliach chodidla. Barefoot topánky sú typické aj svojou ultra nízkou váhou, ktorá umocňuje pocit bosého chodidla a funguje aj ako prevencia proti únave nôh aj po celom dni strávenom aktívnym pohybom. 

Štyri jednoduché vlastnosti Be Lenka barefoot obuvi – anatomický tvar, zero drop, podošva a materiál – odlišujú Be Lenka topánky od ostatných a robia z nich tú najlepšiu voľbu, ktorú môžete svojim chodidlám, a vlastne celému svojmu telu, dopriať, pokiaľ vám záleží na zdraví a kvalite. S modelmi z dielne Be Lenka okrem benefitov barefoot obuvi zažijete aj ultimátny komfort a obujete svoje nohy do bezprecedentného a nadčasového štýlu.

Z čoho sú vyrobené?

Modely Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top sú unikátne svojim minimalistickým dizajnom s neodškriepiteľným retro vibom klasických pláteniek, ktoré boli moderné v 90-tych rokoch. Zvršok topánky je kombináciou textilu a mikrovlákna, vďaka čomu noha v topánke dýcha a cíti sa komfortne aj počas teplých letných dní. Podšívka je textilná a neuveriteľne príjemná na dotyk.

Stielka v sebe kombinuje recyklovaný PU a polyester a samozrejme je vyberateľná. Po každom nosení odporúčame stielku vybrať a nechať voľne na vzduchu vysušiť, aby sa predišlo hromadeniu vlhkosti a množeniu baktérií, ktoré môžu spôsobovať nežiaduci zápach. Vďaka tomu, že je stielka vyberateľná je možné ju jednoducho vyčistiť a v prípade potreby vymeniť za novú. Všeobecne sa odporúča aspoň raz ročne stielku vymeniť za novú, aby sa zachoval hygienický štandard a funkčnosť stielky. 

Podošva je vyrobená z gumy a nesie veľavravný názov EverydayComfort Neo – je teda navrhnutá tak, aby poskytla chodidlu bezkonkurenčné pohodlie aj počas celodenného a každodenného nosenia. Podošva je prešitá, čo zvyšuje odolnosť aj životnosť celej topánky. Podošva je hrubá 5 milimetrov, vďaka čomu ponúka ničím nerušený kontakt s povrchom. Je dokonale flexibilná, chodidlo sa môže pri chôdzi ohýbať a pracovať tak, ako to príroda zamýšľala. Podošva rešpektuje prirodzenú biomechaniku chodidla a príjemne ho pri chôdzi stimuluje, čím aktivuje nervové zakončenia. Vedeli ste, že po perách a bruškách na prstoch sú to práve chodidlá, ktoré majú najhustejšiu sieť nervových zakončení? Práve preto je ich stimulácia tak prospešná pre náš nervový systém. Dezén podošvy ponúka spoľahlivú trakciu na rôznorodých povrchoch a podporuje propriocepciu, zároveň je aj prispôsobený na odvádzanie vody. Samotný model Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top je však určený skôr do suchého počasia kvôli textilnému zvršku. 

Barefoot tenisky Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top sú vegánske modely vyrobené vo Vietname s použitím najmodernejších technológií a optimalizovaných pracovných postupov s dôrazom na zanechanie čo najmenšej stopy na životnom prostredí.

Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - High Top - Black & White Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - High Top - Black & White
  • Novinka
  • Vegánske

Barefoot tenisky
Rebound - High Top - Black & White

skladom 10 veľkostí
119 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - Dark Blue & White Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - Dark Blue & White
  • Novinka
  • Vegánske

Barefoot tenisky
Rebound - Dark Blue & White

skladom 9 veľkostí
99 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - Red & White Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - Red & White
  • Novinka
  • -15%
  • Vegánske

Barefoot tenisky
Rebound - Red & White

skladom všetky veľkosti
99 € 84,15 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - All White Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - All White
  • Novinka
  • Vegánske

Barefoot tenisky
Rebound - All White

skladom 4 veľkosti
99 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - Black & White Barefoot tenisky Be Lenka Rebound - Black & White
  • Novinka
  • Vegánske

Barefoot tenisky
Rebound - Black & White

skladom 9 veľkostí
99 €
12 veľkostí
Dostupné ďalšie farby: (+-5)

Do akého počasia sú vhodné?

Modely Be Lenka ReboundBe Lenka Rebound High Top sú vhodné od jari do jesene, jednoducho na všetky dni, kedy to váš teplotný barometer dovolí. V zime tenisky poslúžia ako skvelé a bezkonkurenčne pohodlné prezuvky do práce. Čo sa týka počasia, zvršok modelu je kombináciou textilu a mikrovlákna, hodí sa preto skôr do sucha. Vďaka vyššiemu členkovému strihu modelu Be Lenka Rebund High Top model vynosíte aj počas suchých chladnejších dní skorej jari či neskorej jesene.

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu