Najlepšie barefoot topánky pre mužov

Be Lenka logo Be Lenka
05.06.2024
Najlepšie barefoot topánky pre mužov

Nie je tomu tak dávno, kedy bola barefoot obuv považovaná za nezvyčajnú, nevzhľadnú a bola priradzovaná skôr k voľnomyšlienkarom či „hipíkom“. Vďaka obrovskej popularite, ktorú si táto jedinečná obuv za posledné roky získala, si našla cestu z okraja spoločnosti do jej samotného stredu a pýši sa výsostným postavením vo svete fashion.

Obsah článku

Obrovský záujem o barefoot obuv otvoril dvere nekončených možností čo sa dizajnu a využitia týka. Časy, kedy muži museli robiť kompromisy medzi funkčnosťou a dizajnom sú už dávno za nami. Ponuka Be Lenka barefoot topánok pokrýva všetky potreby moderného muža. Od štýlových a neprehliadnuteľných modelov, cez minimalistické a nadčasové, od modelov vhodných na voľný čas a šport až po topánky vhodné do práce a na formálne udalosti. 

Prečo si zvoliť barefoot?

Ľudské chodidlo je neuveriteľne prepracovaný mechanizmus, ktorý pozostáva z 26 kostí, 30 kĺbov a viac ako 100 svalov, šliach a väzov. Keď sme bosí, všetky časti spolu fungujú v dokonalej synchronizácii. Konvenčná obuv nohu vo veľkej miere obmedzuje a tá nemôže fungovať tak, ako bola stvorená. Dochádza k preťažovaniu jednotlivých častí, oslabujú a ochabujú svaly a úpony, rúca sa klenba, v tom najhoršom prípade dochádza k prestavbe kostí chodidla a deformitám. Barefoot obuv predstavuje jedinečný koncept, ktorý nohe umožňuje hýbať sa tak, ako to príroda zamýšľala. Dokonale kopíruje tvar chodila, nikde ho neotláča, neomína, nevytvára mu umelú podporu ale nabáda ho k tomu, aby prirodzene pracovalo a samé sa posilňovalo, aby si užilo všetky benefity a slobodu chôdze naboso, pričom ho stále chráni pred vonkajšími vplyvmi. 

Spomedzi mnohých benefitov chôdze naboso si pripomeňme zopár najdôležitejších: 

  • Pri chôdzi v barefoot topánkach sa posilňuje chodidlo a celá dolná končatina. 
  • Zlepšuje sa držanie tela, balans. 
  • Vďaka ultratenkej a ohybnej podrážke dochádza k intenzívnej neurostimulácii a komunikácii medzi chodidlom a mozgom, takže sa telo dokáže rýchlejšie prispôsobiť na meniaci sa terén, čím klesá riziko úrazu alebo preťaženia kostrovo-svalového aparátu.
  • Zlepšenie propriocepcie (vnímanie svojho tela v priestore bez nutnosti vizuálnej kontroly).

Atribúty barefoot obuvi

Pokiaľ topánka spĺňa tieto atribúty - anatomický tvar a široká predná časť, zero drop, ultratenká a maximálne ohybná podrážka, flexibilné materiály a ľahká váha topánky – vtedy môžeme hovoriť o barefoot obuvi. Okrem toho by mali byť na výrobu použité vysoko kvalitné materiály a prevedenie by malo byť precízne, s dôrazom na detail, funkčnosť a dlhú životnosť topánky. 

Investícia do barefoot topánok nie je síce najnižšia, no vďaka benefitom, ktoré barefoot obuv prináša, je to investícia, ktorá má zmysel. Kúpa barefoot obuvi je investíciou pre zdravie a pohodlie. Preto si pri výbere treba dôkladne zvážiť, či obuv naozaj spĺňa to, čo by mala. 

Topánky na každú príležitosť

Ešte pred pár rokmi si mohli muži vyberať prevažne z dvoch typov barefootovej obuvi – tenisiek a poltopánok. Dnes už je tomu našťastie inak a moderný muž si dokáže barefootom pokryť všetky svoje potreby, či už na voľný čas alebo do práce. Ak hľadáte všestrannú, funkčnú a vysoko-kvalitnú obuv na všetky príležitosti, bez nutnosti robenia kompromisov, neustále sa rozrastajúca ponuka modelov Be Lenka a Barebarics ponúka všetko, čo moderný muž potrebuje. 

Do práce i k obleku

Sú príležitosti, kedy musí muž siahnuť po elegantnejších topánkach, či už kvôli dress code v práci alebo na formálnejšiu udalosť. Elegantné, trendy a nadčasové modely poltopánkového dizajnu nechýbajú ani v ponuke Be Lenka. Model Be Lenka Cityscape je dokonale minimalistický a nadčasový, skvelý pre kapsulový šatník, v ktorom chce mať muž modely všestranného využitia. Strihovo sú nižšie ako model Icon, preto sú vhodné aj do teplejšieho počasia. Okrem univerzálnej čiernej a bielej sú dostupné aj v vo farbe Caramel Brown a Sage Green. Kto hovorí, že smart casual musí byť nuda. Absolútne must-have každého moderného muža je jednoznačne model barefoot mokasín Be Lenka Buena. Minimalistické, vyrobené z prémiovej kože, nadčasové a trendy. Be Lenka Buena sa hodia k obleku, skráteným chino nohaviciam, casual kraťasom, do práce i na voľný čas. Be Lenka Buena, jedinečné unisex mokasíny v štýle loafer predstavujú stelesnenie nesmrteľnej mestskej elegancie a štýlu. 

Model Be Lenka Synergy je podobne ako model Icon vyššieho členkového strihu. Be Lenka Synergy je dostupný v dvoch prevedeniach – bez zateplenia a zateplený flísom (Be Lenka Synergy Fleece). Be Lenka Synergy ponúka modernému mužovi nadčasovú klasiku, bezkonkurenčný komfort a možnosť všestranného využitia. Hodí sa k rifliam i k obleku. 

Modely Icon, CityscapeSynergy sú vďaka svojmu minimalistickému dizajnu neuveriteľne univerzálne a nadčasové. Nemali by chýbať v botníku žiadneho moderného muža, ktorý už nechce robiť kompromisy medzi pohodlím a štýlom. 

Do mesta 

Medzi najobľúbenejšie modely u mužov patria jednoznačne tenisky. Sneakersy už dávno nie sú len obuvou na šport a voľný čas. V ponuke Be Lenka a Barebarics si každý muž nájde vhodný model na každú príležitosť, aktuálne je k dispozícii viac ako 20 teniskových modelov, pričom ďalšie čakajú na svoje predstavenie v sezóne jar/leto ‚24. Spomedzi všetkých vyberme pár, ktoré by nemali chýbať v šatníku žiadneho moderného muža, či už si cení minimalistickú nadčasovosť  alebo neprehliadnuteľný trendy dizajn. Mimoriadnej popularite sa tešia minimalistické modely Be Lenka Royale, Be Lenka ChampBe Lenka Prime. Jednoducho sa ladia k voľnočasových outfitom či do práce. 

Medzi športovejšie a výraznejšie dizajny sa radí veľmi populárny model Barebarics Zing, ktorý sme najnovšie zaradili do kolekcie aj v prevedení Barebarics Zing - High Top, takže môžete nosiť svoj obľúbený pár tenisiek doslova celoročne (čo aj veľa mužov robí, všakže ☺). 

Muži, ktorí sa neboja výraznejších kombinácií a preferujú statement kúsky mimoriadne obľubujú model Barebarics Revive, ktorý okamžite zaujme na prvý pohľad unikátnym dizajnom a zároveň ohúri bezkonkurenčným komfortom a slobodou pohybu. 

Počas letných mesiacov muži ocenia Be Lenka Eazy. Slip-on tenisky na voľný čas aj do práce ponúknu nezameniteľné pohodlie a barefoot slobodu aj počas najhorúcejších dní. 

Do prírody i horského terénu

Tvrdenie, že na turistiku do prírodu treba mať pevnú obuv je našťastie už dávno vyvrátený. Odborníci sa dnes zhodujú na tom, že ideálnou obuvou do terénu je obuv, v ktorej noha cíti terén, po ktorom sa pohybuje, aby vedela adekvátne a najmä rýchlo reagovať pri akejkoľvek zmene. Be Lenka a Barebarics ponúkajú vo svojom repertoári hneď niekoľko modelov vhodných do prírody i na horskú turistiku. Obľúbený model Be Lenka Trailwalker je vhodný do ľahkého terénu. Disponuje gumenou ochranou okolo celého chodidla, ktorá zabráni zmáčaniu a oderu. Vďaka praktickému pútku ich jednoducho pripevníte na batoh. 

Be Lenka Ranger je obľúbeným modelom z dielne Be Lenka a dizajnovo najviac pripomína „klasické“ turistické topánky. Na rozdiel od nich však ponúka bezkonkurenčnú barefoot slobodu a vynikajúci ground feel. Mäkké polstrovanie v oblasti členku pridá na pohodlí, obzvlášť počas dlhších prechádzok či v chladnejšom počasí.

Model vhodný na turistiku - Barebarics Voyager – zaujme hneď na prvý pohľad svojim unikátnym dizajnom. Nedajte sa zmiasť štýlovým dizajnom, tento model je naozaj funkčný a podrží vás aj v náročnejšom teréne. Ľahkosť a flexibilitu pleteniny a dravý grip tohoto jedinečného modelu ocení každý, kto sa nebojí prekážok a miluje outdoorovú slobodu.

Do fitka i na outdoorové športy

Barefoot topánky nie sú vhodné len do práce a na voľný čas, ale aj na rôzne športové aktivity. Športovanie v barefoot obuvi prináša nemalé množstvo benefitov. Model Be Lenka Whiz sú ľahké a priedušné barefoot topánky, vhodné do práce, na voľný čas aj na ľahké športové aktivity. Absolútna novinka, model Be Lenka Velocity, ponúka okrem dokonalých barefoot atribútov a jedinečného dizajnu všetko, čo pri športovaní muž potrebuje. Zvršok tvorí kombinácia textílie a TPU, vďaka čomu model disponuje výbornou priedušnosťou. Zaujímavý farebný detail vo forme semi-transparentnej gradient fólie očarí na prvý pohľad a dodáva nášmu najšportovejšiemu modelu nádych výnimočnosti. 

Model Be Lenka Dash udrží nohy svieže aj počas najteplejších dní vďaka zvršku z priedušnej pleteniny. Model je vhodný na voľnočasové aktivity, ľahký outdoor workout či na bežné nosenie do práce. 

Unikátny model ponožkových tenisiek Be Lenka Stride je mimoriadne ľahký a disponuje podošvou ActiveGrip (rovnako ako aj Dash Whiz), ktorá zaručuje ešte lepší kontakt s povrchom, čo oceníte najmä pri aktivitách a športe vyžadujúcom balans. 

Na doma

Be Lenka myslí na komfort vašich nôh aj v pohodlí domova. Väčšina ľudí chodí doma bosá, no nech už z hocakého dôvodu preferujete domácu obuv, ponúkame jedinečné Be Lenka Chillax. Prvé nízke barefoot papuče ponúkajúce maximálny priestor pre vaše prsty a zároveň skvelý tepelný komfort. 

Vďaka popularite ktorú barefoot zažíva a osvete o potrebe zdravých a funkčných nôh, sa ponuka v oblasti barefoot obuvi neustále rozširuje a pokrýva všetky oblasti života. Dnes už nik nemusí robiť kompromisy medzi tým, čo diktuje dress code, svojim osobným štýlom, najmodernejšími trendami a pohodlnou a funkčnou obuvou. Barefoot obúva každého bez ohľadu na vek, pohlavie či povolanie a má riešenie pre všetky príležitosti a ročné obdobia. Užite si barefoot slobodu v práci, k obleku, pri športe či v pohodlí domova. Vyberte si zo širokej ponuky Be Lenka a dajte zbohom starým stereotypom. 

Barefoot papuče
Chillax - Ankle-cut - Beige

skladom všetky veľkosti
89 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Ankle-cut - Black

skladom všetky veľkosti
89 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Beige

skladom 4 veľkosti
79 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Amber Yellow

skladom 7 veľkostí
79 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Black

skladom 5 veľkostí
79 €
10 veľkostí
Dostupné ďalšie farby: (+-5)

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu