Dámska barefoot obuv

Be Lenka logo Be Lenka
05.10.2021
Dámska barefoot obuv

Barefoot obuv zažíva posledné roky doslova boom a rôzne značky na nás vyskakujú pomaly z každého obchodu. A to je dobre. Trend poukazovania na to, že len zdravé telo je funkčné telo je super a osveta v oblasti zdravého životného štýlu nikdy nebola potrebnejšia ako práve teraz.

Obsah článku

V čom teda spočíva čaro barefoot topánok? O barefootoch toho bolo popísaného naozaj veľa. Aj v našom blogu nájdete kopec článkov venovaných práve tejto téme. Nebudeme vás teda unavovať, len si v skratke zhrnieme čo je barefoot a prečo by ste do toho mali ísť.

Barefoot v angličtine doslova znamená bosá noha. A o to pri týchto topánkach aj ide. O to, aby sa vaše chodidlo cítilo akoby chodilo bosé. Aby sa po rokoch utláčania v topánkach vrátilo naspäť k svojim koreňom. Noha je prirodzene navrhnutá tak, aby ju pri chôdzi nič neobmedzovalo a mohla zapájať všetky svaly a tak posilňovať nielen samú seba ale starať sa aj o to, že budeme mať zdravý zvyšok tela. Správny stereotyp chôdze priamo ovplyvňuje držanie tela a zdravie chrbtice a kĺbov. Veľa dôsledkov, na to že sa bavíme o “pár” centimetroch štvorcových ☺ Nezabúdajte na to, že nohy nesú celú váhu nášho tela. A nesú ju poctivo a tam kam chceme my. Preto si náležitú pozornosť naozaj zaslúžia. Nehovoriac o tom, že nevhodne zvolená obuv môže chodidlo deformovať, spôsobovať vznik otlakov, výrastkov či spôsobiť vybočený palec. S tým prichádzajú bolesti, problémy pri chôdzi a zas raz si to len odnesie celé naše telo. Pri barefootoch noha maká. Tak ako bola „nadizajnovaná“ evolúciou. Ultratenká podrážka zabezpečuje priamy kontakt s povrchom a tak sa zlepšuje komunikácia noha-mozog a telo dokáže rýchlejšie zareagovať na zmenu povrchu. Zlepšuje sa držanie tela, balans, koordinácia. Spevňujú sa svaly na nohe, nepreťažujú sa kĺby. Dokonca môžeme pozorovať aj zmeny v nálade, k lepšiemu ☺. A to za vyskúšanie rozhodne stojí.

Na to aby topánka spĺňala požiadavky barefoot, musí spĺňať tieto podmienky:

  1. Zero-drop a teda nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou. Vďaka tomu je váha rozložená rovnomerne, na žiadnu časť chodidla nie je vyvíjaný väčší tlak a teda žiadna časť nie je neúmerne preťažovaná.
  2. Priestranný toe-box – široká predná časť topánky. Barefoot obuv verne kopíruje tvar chodidla a tak ho nikde netlačí, neomína a neobmedzuje. Prsty majú priestor na to sa prirodzene rozložiť a pri chôdzi tak pracovať ako od prírody majú určené. Keďže sa prsty nikde neobmedzujú a nedeformujú, nosenie barefoot obuvi pôsobí ako prevencia vzniku halluxov a dokonca pomáha aj pri ich liečbe
  3. Ultratenká a maximálne flexibilná podrážka – podrážka má 4-6 milimetrov a je ohybná vo všetkých smeroch. Vďaka týmto vlastnostiam zabezpečí aby malo chodidlo priamy kontakt s povrchom a malo tak pocit, že chodí naboso.
  4. Žiadna klenba – v barefoot topánkach nehľadajte žiadne klenby alebo mäkké vankúšiky. Rovná podrážka bez umelej opory klenby núti chodidlo makať a posilňovať. Zdravé chodidlo klenbu nepotrebuje, skôr mu robí protislužbu lebo ho táto umelá barlička môže oslabovať.

Tieto štyri základné podmienky musí spĺňať každá barefoot obuv. Následne je už iba na vás, aké kritériá vo vašom výbere zvolíte. Či všestrannosť využitia alebo obuv pre konkrétne ročné obdobie. Ďalej v článku vám predstavíme portfólio dámskej barefoot obuvi Be Lenka. Všetky topánky sú ručne šité v srdci Európy s bohatou obuvníckou tradíciou. Pri ich výrobe nezabúdame ani na prírodu a snažíme sa využívať čo najlokálnejšie suroviny a produkovať čo najmenší odpad. Našou víziou je, že raz budete môcť naše topánky po nosení jednoducho hodiť do kompostu. Robíme všetko pre to, aby sme sa tam dostali. V Be Lenka kladieme veľký dôraz na detail a tak v našich topánkach nenájdete len tie najkvalitnejšie materiály, prepracovaný detail ale i kus nás samých.

Be Lenka na jar a jeseň

Po zime sa vždy tešíme, kedy príde jar a my budeme môcť odhodiť zateplené topánky a nohy trochu odľahčiť a dopriať im viac slobody. Na jeseň sa zas tešíme, že po lete budeme môcť nohy zas “obliecť” do štýlových a hrejivých topánok. Nielen preto je portfólio Be Lenka barefoot topánok na tieto dve obdobia také bohaté. Už dávno neplatí, že máme štyri presne vymedzené ročné obdobia. Obdobia sa skôr prekrývajú a mnoho vecí dokážeme využiť a vynosiť skoro celoročne, nielen dva-tri mesiace v roku. Niektoré modely jar/jeseň využijete v lete, iné zas nájdu svoje využitie aj v chladnejšom počasí. Poďme si teda predstaviť, čo pre vás máme v ponuke.

Model Brooklyn sú štýlové kožené univerzálne tenisky ktoré doplnia každý outfit na jar či v lete. Jednoduchý a elegantný dizajn z nich robí naozaj univerzálne kombinovateľný doplnok. Model Brooklyn Light Blue&Grey je vyrobený z vysoko kvalitnej nappa kože, ktorá je veľmi odolná voči opotrebeniu. Modely vo farbách Brown, Grey&Yellow, White&Black sú vyrobené z mäkkej nabukovej kože, ktorá vám zaručí barefoot pohodlie na roky. Flexibilná 4 mm podrážka z gumy, široký priestor na prsty a zero-drop sú samozrejmosťou.
Model Light Blue&Grey kúpite vo veľkostiach 36-43, ostatné modely sú dostupné do veľkosti 46.

Model Stellar je jedným z najnovších prírastkov v našej Be Lenka rodine. Vysokokvalitné vysoké barefootové tenisky s basketballovým lookom. Vďaka teniskovému „dunk“ vzhľadu budú vaše nohy neprehliadnuteľné. Model je unisex a vyrábame ho v troch farebných prevedeniach – Grey, Black a Red. Model šijeme vo veľkostiach 36-46.

Model Trailwalker. Ide o prvé turistické topánky z dielne BeLenka. Ľahké unisex topánky na voľnočasové aktivity, vhodné ako prezutie a odľahčenie po náročnej túre alebo ako vychádzkové topánky do nenáročného terénu. Trailwalkery šijeme v siedmych farebných prevedeniach –All Black, Olive Green, Clay Red. Deep Ocean, Grey, Brown a Mustard a môžete si vybrať z dvanástich veľkostí – 36-47.

Model Nevada je elegantný unisex model navrhnutý špeciálne pre nosenie v meste. Vďaka prvotriednej koži a novej flexibilnej podrážke je vhodný na chladnejšie počasie. Model teda nájde svoje využitie počas jesene a jari ale i miernejšej zimy v meste. Model šijeme v dvoch farebných prevedeniach – Chocolate a Mustard. Na výber máte s pätnástich veľkostí – 33-47.

Model Glide je univerzálnym celoročným unisex modelom predstaveným medzi novinkami roku 2021. Modelom Glide predstavujeme novú vylepšenú podrážku s protišmykovou úpravou. Tvar topánky, a teda konkrétne špička, taktiež prešiel reworkom aby sme vám zabezpečili ešte väčší komfort pri chôdzi. Glide šijeme v piatich farebných prevedeniach – All Black Matt, Cinnamon Brown, Army Green, Dark Brown a All Black a dostanete ich v pätnástich veľkostiach – 33-47, modely All Black Matt, Cinnamon Brown, Army green vo veľkostiach 36-46.

Model Ranger udrží vaše nohy v pohodlí a suchu. Vyrobený z kvalitnej nubukovej kože s nepremokavou ochrannou membránou a teplou podšívkou je tento model práve to, čo vaše nohy potrebujú do chladného počasia. Model Ranger šijeme vo veľkostiach 33-47, v štyroch farebných prevedeniach – Army Green, Dark Brown, All Black a Dark Blue. Model je unisex.

Model Entice je elegantným a nadčasovým modelom vhodný do chladného jesenného a jarného počasia. Vďaka prvotriednej koži a fleece-ovej podšívke však vaše nohy udrží v teple aj počas miernej zimy. Nová a vylepšená podrážka robí z modelu Entice spoločníka, ktorý vás nezradí ani na klzkom povrchu. Jednoduchý dizajn skombinujete do práce i na voľný čas. Vďaka postrannej gumke a pútku ich obujete raz-dva. Model šijeme v štyroch farebných prevedeniach – Dark Brown, Burgundy, All Black a Toffee Brown. Vybrať si môžete z jedenástich veľkostí – 33-43.

Model ENTICE 2.0. Obujte svoje nohy so štýlom a eleganciou Chelsea topánok. Vyrobené za použitia prémiovej nabukovej kože s fleece podšívkou zahrejú nohy aj v chladnejšom počasí. Model ENTICE 2.0 má v porovnaní s modelom ENTICE upravenú šírku prednej časti -3mm a má Uni Grip podrážku vhodnú skôr do jarného počasia. Model ENTICE 2.0 šijeme v dvoch farbách Cinnamon Brown a Matt Black a dostanete ich vo veľkostiach 36-43.

Model Champ sú štýlové barefootové tenisky ideálne pre vyznávačov mestského štýlu. Ručne vyrábané z prémiových materiálov sú must-have každého milovníka tenisiek. Model je unisex, vhodný ako pre dámy, tak i pre pánov. Šijeme ich v ôsmych farebných prevedeniach - Farebné prevedenia: White, Space, All Black, Patriot – Black, Red, Gold ; Patriot – Blue & White; Brownie, Black, Latte. Model šijeme vo veľkostiach 33-47.

Model Flair sú svieže, jemné, univerzálne, vyrobené z prémiovej nabukovej kože a spĺňajúce všetky atribúty barefoot obuvi. Presne také sú topánky Flair. Ich nadčasovosť a minimalizmus vhodne dopní každý outfit. Vylepšená 4 mm podrážka Uni Grip zaručuje vynikajúcu priľnavosť, flexibilitu a dostatočný kontakt s povrchom. Model Flair šijeme v jemných pastelových odtieňoch Beige, Deep Rose a Peach Pink a vybrať si môžete z veľkostí 36-43.

Model Prime sú unisex tenisky vyrábané z vysokokvalitnej kože v nadčasovom dizajne. Ich prevedenie je neutrálne a tak výborne doplnia akýkoľvek outfit od ležérneho po business casual. Vhodné sú na rôznorodé voľnočasové aktivity, nie sú však určené na športovanie. Dostupné sú v siedmych farebných vyhotoveniach – White Crushed Comics (limitka), Black, White, Grey, Light Pink, Mustard. Topánky šijeme vo veľkostiach 33-47.

Model Ace sú unisex, ultraľahké a extra priedušné. Vhodné na prechodné obdobie i na leto. Moderný dizajn ich predurčuje na brázdenie po meste ale nepohrdnú ani prechádzkami v prírode. Navyše majú ľahko vyberateľnú stielku pre jednoduchšiu údržbu. Model Ace je vhodný aj na ľahké športovanie, dlhé prechádzky a cvičenie v posilňovni či workout v exteriéri. Nie sú vhodné na extrémne športy a športy namáhajúce podrážku. Model je látkový, vhodný pre veganov a šijeme ho v piatich farebných kombináciách – Purple, All Black, Blue, Red a White a šijeme ich vo veľkostiach 36-46, model Purple do veľkosti 43.

Model City sú kožené ručne šité unisex topánky poltopánkového charakteru. Ich čistý a jednoduchý dizajn z nich robí všestranné topánky jednoducho kombinovateľné s akýmkoľvek outfitom. Vyrábané sú z brúsenej kože a po naimpregnovaní sú vhodné do každého počasia. V portfóliu máme osem rôznych farieb z toho dve sú vegan modely zhotovené nie z kože, ale príjemného plátna. Tie sú vhodné len do suchého počasia. Vybrať si môžete z farieb Plum&White, Navy, Ash, Mustard&White, Tangerine (vegan), Mustard, Sand (vegan) a Black (hladká koža). Dostanete ich vo veľkostiach 36-47, v závislosti od modelu sa ponuka veľkostí môže líšiť.

Model Icon sa radí k celoročným modelom. V našej ponuke patrí k jedným z prvých, ktoré sme predstavili, a stále sa teší veľkej popularite. Vhodný do každého počasia (po naimpregnovaní) a s použitím Merino vložky ho využijete dokonca aj v zime. Topánky sú unisex, celokožené, členkové na zaväzovanie. Vhodné sú na všetky príležitosti, do mesta, business meeting či party. Šijeme ich v siedmych farbách – Cappucino, Mustard&White, Dark Grey, Pebble Grey, Cognac, Black a Dark Brown. V ponuke máme 12 veľkostí – 36-47, v závislosti od modelu sa ponuka veľkostí môže líšiť.

Model Eazy. Eazy Eazy, tak it easy ☺. Tieto jednoduché, mega pohodlné slip-on topánky, po našom našuchovačky, sú stelesnením leta. Ich stredomorský dizajn je jednoducho top. Hodia sa do práce a bezchybne doplnia aj športový look. Skvelý spoločník na leto a teplé medziobdobia. Model je unisex, vyrábaný z prémiovej kože alebo plátna. V ponuke máme osem farebných prevedení – Blue (vegan), Black, White, Sand `21 (vegan), Dark Brown, Sand&Army Green (vegan), Sand&Blue (vegan), Sand `22 (vegan). V ponuke máme dvanásť veľkostí – 36-47, v závislosti od modelu sa aktuálna ponuka veľkostí môže líšiť.

Be Lenka na zimu

Zima naozaj nie je ročné obdobie, ktoré by prialo chodeniu s bosými nohami. Aj keď určte by sa našlo pár otužilcov, ktorých ani sneh a mráz neodradí ☺. Ale my, obyčajní zimomraví smrteľníci si musíme nájsť spôsob, ako chodidlám dopriať pocit a benefity chôdze naboso a pritom byť chránení pred vrtochmi počasia a vonkajšími vplyvmi. Barefoot zimné modely vám doprajú ten pocit chôdze bez topánok a pritom vaše nohy ostanú pekne v teplúčku a v suchu.

V portfóliu Be Lenka nájdete aktuálne 4 zimné modely do miernejšej i tuhšej zimy. Do chladnejšieho počasia však vynosíte aj prechodné modely Stellar, Ranger, Nevada a Etnice.

Vysoké čižmy Sierra, vyrábané v šiestich farebných prevedeniach, vaše nôžky obujú do štýlovej nadčasovej klasiky. Vyrábané sú z prémiovej voduodpudivej kože a zateplené sú fleece-om. To ich predurčuje na použitie v miernej zime, prípadne na jar a jeseň. Šijeme ich v troch univerzálnych farbách – Dark Chocolate, Matt Black, Light Brown, Dark Bown, Brown, Black a vybrať si môžete z veľkostí 36-43.

Model Nord je podobne ako Sierra vyrábaný z hydrofóbnej kože a na vyteplenie bol použitý fleece. Na rozdiel od modelu Sierra sa jedná o nízky členkový model, ktorý je navyše unisex. Tento model sa šije v štyroch farebných variantoch. Napriek tomu, že oba modely Sierra aj Nord sú primárne určené do miernejšieho počasia, kvôli menej teplému fleece-u, v kombinácii so špeciálnymi ponožkami z Merino vlny vás určite zahrejú aj keď udrú silnejšie mrazy. Model šijeme vo farbách Navy, Grey, Charcoal a Caramel a veľkostiach 36-46.

Modely Polar a Winter sú určené do tuhšej zimy, nakoľko ich vnútro tvorí mäkučké a neskutočné hrejivé Merino. Oba modely sú nižšie, členkové.

Model Winter 2.0 sú vylepšenou verziou našich najpredávanejších zimných topánok. Strihovo sa tento model radí k nižším členkovým topánkam, rovnako ako model Nord. Spoločné majú aj šnurovanie s tým rozdielom, že Winter-y nemajú bočný zips a sú zateplené Merinom. Kombinácia hydrofóbnej kože a Merino vlny s membránou z nich robí ideálneho spoločníka do miernejších i poriadne mrazivých zimných dní. Samozrejmosťou je nová, vylepšená, protišmyková podrážka. Tieto štýlové ručne šité funkčné zimné čižmy potešia aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Wintery dostanete v piatich farebných prevedeniach – Black 2.0., Chocolate 2.0, Dark Brown 2.0, Wine 2.0 a Cognac 2.0. Topánky šijeme vo veľkostiach 36-47.

Model Polar je na rozdiel od Winter hladký minimalistický model, na vnútornej strane topánky má všitý šikovný zips a tak obúvanie zaberie doslova pár sekúnd. Rovnako ako pri modeli Winter je na výrobu týchto topánok používaná kvalitná koža s voduodpudivými vlastnosťami. Model Polar sa šije v štyroch farebných prevedeniach – Brown, Black, Ruby a Olive Green. Veľkostí ponúkame osem, nájdete u nás čísla od veľkosti 36 po veľkosť 43.

Be Lenka na leto

Leto patrí nepochybne k najobľúbenejším ročným obdobiam všetkých vyznávačov chôdze naboso. Nie vždy je ale možné nechať topánky doma. S barefoot obuvou zažijete pocit akoby ste si topánky zabudli obuť pričom vaše chodidlá budú chránené a vaše nohy budú vyzerať štýlovo a nadčasovo. Aké letné barefooty máme v Be Lenka v ponuke?

Okrem už vyššie spomínaných modelov Champ, Prime, Ace a City nájdete v našej ponuke aj typické letné sandáliky.

Model Grace sú štýlové ručne robené sandáliky v klasickom nadčasovom dizajne. Ako už anglický názov napovedá, sú veľmi elegantné a vyniknú pri každom outifte, či už ležérnom alebo spoločensky elegantnom. Šijeme ich v troch farebných variantoch – Gold, Brown a Rose a vo veľkostiach 36-43.

Model Flexi bude sedieť všetkým vyznávačom ležérneho štýlu. Jedná sa o ručne robené sandáliky pri ktorých bol dôraz kladený na každý jeden detail. Sandáliky sú vyrobené z príjemnej textílie a majú ultra ľahkú konštrukciu. Dostanete ich v šiestich rôznych farebných prevedeniach – Pink `20, Black, Pink, Tyrkys, Blue a Red, vo veľkostiach 36-43.

Model Promenade sú kožené sandáliky v “žabkovom” dizajne s tenkou prackou na zapínanie okolo členka. Vhodné ku každému outfitu. Šijeme ich v štyroch rôznych farbách – Black, Light Lilac, Red a Sand a vybrať si môžete z ôsmych veľkostí 36-43.

Model Summer sú minimalistické sandáliky s dvoma tenkými prackami cez prsty a so zapínaním okolo členku. Vyrábané sú, ako inak, z prémiovej kože a ľahko ich skombinujete s akýmkoľvek lookom. Výborne doplnia business look a nesklamú ani počas ležérnej prechádzky po meste. Vybrať si môžete z troch farebných prevedení – Black, Red a Brown a šijeme ich vo veľkostiach 36-43.

Model Eazy vás poteší počas dlhých letných prechádzok, kedy sa necítite na sandáliky, alebo chcete zvoliť športovejší štýl, jedná sa totiž o slip-on typ obuvi, po našom našuchovačky. Nadčasový stredomorský dizajn, pohodlné obúvanie a ešte pohodlnejšie nosenie z nich robia ideálneho spoločníka na celé leto a teplé medziobdobia. Topánky sú unisex, vyrábané z prémiovej kože alebo plátna (vegan modely). V ponuke máme päť farebných prevedení – Black, White, Sand `21 (vegan), Blue (vegan), Dark Blue Dots. V ponuke máme dvanásť veľkostí – 36-47, v závislosti od modelu sa ponuka veľkostí môže líšiť.

Model Sophie. Dlho očakávané barefoot balerínky sú tu! Testované s dôrazom na jedinečnú charakteristiku ženského chodidla, spĺňajúce všetky atribúty BeLenka barefoot obuvi. Ľahké ako pierko, neuveriteľne pohodlné, jemné a ženské sú must-have šatníka každej ženy, ktorá sa chce cítiť pohodlne. Vyrobené s láskou s dôrazom na maximálny komfort a funkčnosť. Gumička všitá po obvode topánky zjednodušuje obúvanie a vďaka nej topánka pekne priľne na nohu. Nemusíte sa báť, gumička nohu neomína a neodstáva pri chôdzi. Novinkou je vkladacia stielka z microfiber-u s antislip povrchovou úpravou. Topánky sa dajú nosiť s ňou i bez nej. Práve vďaka vkladacej stielke je údržba topánok tak jednoduchá a zároveň vďaka stielke je možné regulovať množstvo vnútorného priestoru. Vo farebných prevedeniach All Black, Emerald Green, Dark Blue, Gold a Chalk White sú naozaj univerzálne kúsky, ktoré poľahky doplnia akýkoľvek outfit. Obujú nôžky od veľkosti 36 po 43.

Model Harmony. Barefoot balerínky s jedinečným dizajnom, ktorý osvieži a doplní každý outfit. Vysokokvalitné prevedenie, mokasínkový vzhľad a univerzálne farby z toho modelu robia vďačnú súčasť akéhokoľvek šatníka. Ľahké, pohodlné, navrhnuté pre jedinečnú stavbu ženského chodidla. Jednoducho kombinovateľné, vhodné na každú príležitosť. Zvršok topánky je vyrobený z hladkej usne, stielka je vkladacia – microfiber+latex+antislip vrstva. Balerínky môžete nosiť so stielkou či bez. Model Harmony šijeme v dvoch odtieňoch – Dark Blue a Nude Pink a vo veľkostiach 36-43.

Model Bellissima. Jedinečné, športovo-elegantné, nadčasové. Presne také sú BeLenka balerínky model Bellissima. Ľahké, maximálne pohodlné, šité z najkvalitnejších materiálov, navrhnuté s dôrazom na jedinečné ženské chodidlo. Vďaka ich minimalistickému štýlu sa hodia naozaj na všetky príležitosti – do práce, na nákupy či na voľnočasové aktivity. Na zvršok topánky bola použitá kvalitná useň a vyberateľná stielka je kombináciou microfiber, latexu a anti slip vrstvy. Balerínky môžete obuť so stielku či bez nej. Vyberateľná stielka zjednodušuje údržbu a zároveň pomáha regulovať vnutorné miesto v topánky. Model Bellissima šijeme vo farbách All Black a Nude Pink a vo veľkostiach 36-43.

Be Lenka modely vyrábané z kože (okrem sandálikov, samozrejme) sú vhodné aj do daždivého počasia. Zimné modely sú šité z hydrofóbnej kože, ktorá prirodzene odpudzuje vodu. Všetky kožené modely odporúčame pravidelne impregnovať a tak im zabezpečiť naozaj plnú funkčnosť a dlhú životnosť.

Barefootom na halluxy

Či už vás trápia vybočené palce, takzvané halluxy, alebo sa im chcete do budúcna vyhnúť, voľba barefoot obuvi je pre vás to správne rozhodnutie. Prečo? Vďaka atribútom, ktoré barefoot obuv musí spĺňať, zamedzíte vonkajším vplyvom, ktoré priamo i nepriamo na vznik halluxov pôsobia. Tým, že barefooty majú zero-drop, a teda nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou nohy, nevzniká neúmerný tlak na jednotlivé časti chodidla, ktorý v konečnom dôsledku môže dopomôcť práve k vzniku halluxov. Uveďme si jednoduchý príklad – vysoký podpätok. Lodičky sú sexy a tvarujú pekné nohy, ale za akú cenu? Celá váha je sústredená na prednej časti chodidla, na špičke. To predsa nemôže robiť dobrotu, keďže chodidlá sú od prírody navrhnuté tak, aby váhu tela niesli rovnomerne. Sústredenie váhy na špičke vedie k postupne k deformitám. Prsty sa stláčajú, kostičky sa pod tlakom presúvajú. Ešte ak je k tomu špička topánky módne úzka, problém na seba nenechá dlho čakať. Preto nosenie obuvi so zero-drop znamená pre zdravie chodidla tak veľa. Chodidlo funguje tak ako po správnosti má, váha sa rovnomerne rozkladá a žiadna časť chodidla nie je preťažovaná. Ďalším neodmysliteľným prvkom barefoot topánok výrazne prispievajúcim v boji proti halluxom je široká predná časť. Takýto tvar topánky totižto verne kopíruje tvar nohy a tak dáva prstom priestor sa prirodzene rozložiť a pri chôdzi pracovať. Nezdá sa vám to dôležité? Spravte si jednoduchý test. Vyzujte sa a nohu položte prirodzene na zem, uvidíte, ako sa vám prsty doširoka rozložia. Teraz vedľa nohy položte štandardnú topánku. Však je vpredu užšia ako je vaša noha v prirodzenom stave? To znamená, že vaša noha sa musí topánke prispôsobiť. Ale prečo by mala byť noha tá, ktorá sa prispôsobuje? Nemalo by to byť naopak? Naše topánky vyrábane z prémiovej kože sú mäkučké a nohe sa dokonale prispôsobia. Akékoľvek stláčanie, obmedzovanie a tlačenie prstov na nohe totižto spôsobuje, že kosti v prstoch sa tlačia do im neprirodzenej polohy a trpia a deformujú sa. Dlhodobé nosenie topánok, ktoré stláčajú prsty vedie neodvratne k vybočeným palcom. Od halluxov je to len na skok ku kladivkovým prstom a nájsť v tom štádiu obuv, ktorá netlačí a nepištíme v nej od bolesti, to už je kumšt. Najlepšie je sa tomu od samého začiatku vyhnúť a spraviť všetko preto, aby sme sa tým nemuseli v budúcnosti zaoberať. A treba začať pekne od podlahy, doslova, výberom barefoot obuvi. ☺

Doprajte vašim nohám slobodu a zdravie, ktoré si zaslúžia a obujte ich do barefoot topánok. Odmenou vám budú zdravé chodidlá a šťastnejšie ja ☺. Z našej ponuky si určite vyberiete a ak sa nebudete vedieť rozhodnúť, recenzie od našich zákazníkov vám určite dobre poradia.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu