Barefoot topánky do prechodného obdobia a zimy

Be Lenka logo Be Lenka
01.10.2021
Barefoot topánky do prechodného obdobia a zimy

Našťastie už dávno neplatí, že do chladného počasia musíme obúvať stokilové bagandže. Aj zimná obuv môže byť ľahká a pritom funkčná a hrejivá.

Obsah článku

Na chodenie naboso nemusíme už čakať do ďalšieho leta, môžeme si tento zážitok dopriať aj v zime. Vďaka barefootovej zimnej obuvi doprajeme našim nohám slobodu a voľnosť a pritom ich budeme mať pekne v suchu a teplúčku.

O barefootoch sa toho popísalo veľa. My sami máme na blogu kopec článkov venovaných práve tejto téme. Nebudeme sa tu teda doširoka vypisovať čo sú to barefooty, čo musia spĺňať a čo ich nosenie prináša. Všetko a ešte ďaleko viac si môžete pozrieť u nás na blogu. Za pripomenutie ale stojí, že všetky Be Lenka zimné modely spĺňajú najprísnejšie kritéria kladené na barefooty. Iba si v skratke pripomeňme, aké sú to:

Must-have barefoot obuvi:

  • Zero-drop
  • Priestranný toe-box
  • Ultratenká a maximálne flexibilná podrážka
  • Žiadna klenba

Ak vás táto téma zaujíma a chcete vedieť o vlastnostiach barefoot topánok viac, hop sem (prelink na článok o barefoot topánkach)

Barefooty okrem komfortu a funkčnosti prinášajú aj nemalé množstvo benefitov. Ak vás zaujíma, o čom hovoríme, pozrite sem (prelink na benefity barefoot obuvi). Tu sme vám to jednoducho v bodoch zhrnuli:

Benefity barefoot obuvi:

  • Zdravá a silná noha
  • Správny stereotyp chôdze a držanie tela
  • Zbohom bolesť chrbta a preťaženie kĺbov
  • Lepšia nálada a zero stres
  • Zlepšenie koordinácie, balansu a rovnováhy
  • Neurostimulácia cez nervové zakončenia na chodidle (veľa, veľmi veľa ☺)

Čižmy na prechodné obdobie pre ženy

Model Sierra je vyrobený z prémiovej kože s hydrofóbnou úpravou. Na zateplenie je použitý Fleece. Práve vďaka fleece-u sú vhodné do miernejšej zimy a na prechodné obdobie. Ultratenká 4 mm hrubá podrážka spĺňa najprísnejšie štandardy kladené na barefoot obuv. Topánky sú flexibilné, ohybné a odolné. Široká predná časť poskytuje prstom dostatok priestoru na prirodzený pohyb. V týchto topánkach sa nestane, že by vás niečo omínalo alebo obmedzovalo. Typovo sa jedná o vysoký model čižiem, pod kolená, klasického a nadčasového strihu. Model vhodný na každú príležitosť, k sukni i nohaviciam. Dostať ho môžete v troch farebných prevedeniach – Black, Brown a Ruby. Štandardne ich šijeme do veľkosti 43.

Unisex topánky na prechodné obdobie pre mužov i ženy

Model Stellar je jedným z najnovších prírastkov v našej Be Lenka rodine. Vysokokvalitné vysoké barefootové tenisky s basketballovým lookom ktoré vďaka vysokému strihu ohrejú vaše nohy aj v prechodnom období. Vďaka teniskovému „dunk“ vzhľadu budú vaše nohy neprehliadnuteľné. Model je unisex a vyrábame ho v troch farebných prevedeniach – Grey, Black a Red. Model šijeme vo veľkostiach 36-46.

Model Nevada je elegantný unisex model navrhnutý špeciálne pre nosenie v meste. Vďaka prvotriednej koži a novej flexibilnej podrážke je vhodný na chladnejšie počasie. Model teda nájde svoje využitie počas jesene a jari ale i miernejšej zimy v meste. Model šijeme v dvoch farebných prevedeniach – Chocolate a Mustard. Na výber máte s pätnástich veľkostí – 33-47.

Model Ranger udrží vaše nohy v pohodlí a suchu. Vyrobený z kvalitnej nubukovej kože s nepremokavou ochrannou membránou a teplou podšívkou je tento model práve to, čo vaše nohy potrebujú do chladného počasia. Model Ranger šijeme vo veľkostiach 33-47, v štyroch farebných prevedeniach – Army Green, Dark Brown, All Black a Dark Blue. Model je unisex.

Model Entice je elegantným a nadčasovým modelom vhodný do chladného jesenného a jarného počasia. Vďaka prvotriednej koži a fleece-ovej podšívke však vaše nohy udrží v teple aj počas miernej zimy. Nová a vylepšená podrážka robí z modelu Entice spoločníka, ktorý vás nezradí ani na klzkom povrchu. Jednoduchý dizajn skombinujete do práce i na voľný čas. Vďaka postrannej gumke a pútku ich obujete raz-dva. Model šijeme v štyroch farebných prevedeniach – Dark Brown, Burgundy, All Black a Toffee Brown. Vybrať si môžete z jedenástich veľkostí – 33-43.

Model Nord je ďalší unisex model, v tomto prípade sa jedná o prechodné čižmy členkového strihu. Materiál zvršku je koža v hydrofóbnej úprave, vnútro zatepľuje Fleece. Sú vhodné do miernej zimy. Nord-y sú nízke, členkové, s efektným detailom šnurovania. Jedná sa najmä o estetický prvok, na boku topánky sa nachádza pohodlný zips. Hydrofóbna úprava kože poctivo odpudzuje vodu a zamedzuje vzniku škvŕn od posypovej soli. 4 mmm hrubá flexibilná podrážka je neodmysliteľný must-have, rovnako aj široká predná časť a zero-drop. Topánky sa šijú v štyroch farebných prevedeniach – Navy, Grey, Caramel a Charcoal. Šijeme ich do veľkosti 46.

Čižmy do tuhej zimy pre ženy

Model Polar sú nízke dámske čižmy určené do tuhej zimy. Šijú sa v štyroch farebných prevedeniach – Brown, Black, Ruby a Olive Green. Topánky sú vyrobené z prémiovej kože s voduodpudivou úpravou a zateplené sú Merino-m. Čižmičky majú hladký, minimalistický dizajn. Aj keď by ste možno očakávali hrubšiu podrážku, nakoľko sa jedná model odolný mrazom, nie je to potrebné. Model Polar má 4 mm podrážku a Merino vlna zaručí, že vám určite od zeme zima nebude. Nemusíte sa teda báť, že by pocit chôdze naboso musel ustúpiť pocitu tepla. Model Polar ideálne kombinuje oba. Široká predná časť poskytuje nohám komfort a dostatok miesta pri chôdzi. Netlačia, neomínajú, nohu žiadnym spôsobom nedeformujú. Nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou, takzvaný zero-drop, je samozrejmosťou. Model Polar sa šije v štyroch farebných prevedeniach – Brown, Black, Ruby a Olive Green. Veľkostí ponúkame osem, nájdete u nás čísla od veľkosti 36 po veľkosť 43.

Model Snowfox Woman je najnovším prírastkom do portfólia Be Lenka barefoot obuvi. Tieto štýlové a pohodlné snehuľky zahrejú nohy aj tomu najzimomravejšiemu človeku, a to vďaka syntetickej vlne, ktorá ich dokonale zatepľuje, a špeciálnej vyberateľnej vložke s termoizolačnou hliníkovou vrstvou. Nová vylepšená podrážka sa nezľakne ani ľadu a vy sa nemusíte báť, že sa pošmyknete. Model šijeme vo farbách All Black, Army Green a Dark Brown. Vybrať si môžete z veľkostí 36-43.

Unisex topánky do tuhej zimy pre mužov i ženy

Model Winter 2.0 sú vylepšenou verziou našich najpredávanejších zimných topánok. Strihovo sa tento model radí k nižším členkovým topánkam, rovnako ako model Nord. Spoločné majú aj šnurovanie s tým rozdielom, že Winter-y nemajú bočný zips a sú zateplené Merinom. Kombinácia hydrofóbnej kože a Merino vlny s membránou z nich robí ideálneho spoločníka do miernejších i poriadne mrazivých zimných dní. Samozrejmosťou je nová, vylepšená, protišmyková podrážka. Tieto štýlové ručne šité funkčné zimné čižmy potešia aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Wintery dostanete v štyroch farebných prevedeniach – Black 2.0., Chocolate 2.0, Dark Brown 2.0 a Cognac 2.0. Topánky šijeme vo veľkostiach 36-47.

Všetky zimné modely sú šité z prémiovej kože s hydrofóbnou úpravou. To znamená, že koža odpudzuje vodu a zároveň zabraňuje vzniku škvŕn od posypovej soli. Pre zachovanie funkčnosti a predĺženie životnosti obuvi odporúčame obuv pravidelne impregnovať a ošetrovať.

Zimné vložky a ponožky

Pokiaľ patríte k zimomravým typom a chcete svoje zimné topánky viac vytepliť, alebo chcete svoj celoročný model premeniť na zimný, môžete siahnuť po Merino vložke do topánok alebo po zimných ponožkách. Merino vlna vďaka svojim unikátnym vlastnostiam vydrží naozaj neuveriteľne dlho a je takmer bezúdržbová. Vložku jednoducho vložíte do topánky a užívate si extra teplúčko. Ponožky si môžete vybrať z Merino vlny alebo klasickej vlny („klasická“ je naozaj veľmi široké a všeobecné pomenovanie, vlny nájdete s rôznym zložením a kadejakých pomeroch). Ideálne je siahať po barefoot ponožkách, aby váš zážitok z barefoot obuvi nič neskresľovalo. Barefoot ponožky sú šité tak, aby kopírovali tvar nohy a teda majú širšiu prednú časť podporujúcu prirodzené rozloženie prstov. Je len na vás, či siahnete po ponožkách alebo po vložke, službu vám spravia obe a zabezpečia, že si budete zimu užívať naozaj naplno a nič vás nebude obmedzovať, tlačiť a ani oziabať.

Be Lenka barefoot zimné topánky svojimi vlastnosťami (tenká a flexibilná podrážka, zero-drop, široký toe-box a stielka bez klenby) podporujú prirodzenú náturu chodidiel a umožňujú nohám pracovať úplne voľne a prirodzene, bez akéhokoľvek obmedzenia. Tak ako boli evolúciou nadizajnované. Profitovať z toho budú nielen nohy samotné, ale my celí, zvonku i zvnútra ☺.
S extra vložkou či bez, s Merino ponožkami či v klasike, Be Lenka zimné topánky spravia zo zimy vaše nové obľúbené ročné obdobie.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu