Detské barefoot topánky do zimy

Be Lenka logo Be Lenka
29.09.2021
Detské barefoot topánky do zimy

Zima naozaj nie je ročné obdobie, ktoré praje chodeniu naboso. Samozrejme, nájdu sa aj takí otužilci, ale len máloktorý rodič by dovolil svojmu dieťaťu behať v snehu len tak, s holými nohami.

Obsah článku

Zážitok z chôdze naboso však môžete svojim deťom dopriať aj v zime a pritom si byť istí, že majú nohy pekne v teplúčku. Zaobstarajte im barefoot zimné topánky! Barefoot obuv dokonale stimuluje chôdzu naboso vďaka ultratenkej podrážke, ktorá je navyše ohybná vo všetkých smeroch. Medzi chodidlom a zemou je 3-6 mm hrubá podošva, chodidlo je tak v dokonalom kontakte s povrchom, pričom je stále chránené. Vďaka tejto symbióze sa lepšie stimulujú nervové zakončenia na chodidle, telo lepšie reaguje na zmeny povrchu po ktorom kráča, zlepšuje sa kondícia svalov, držanie tela, dokonca sa i zlepšuje nálada ☺ Barefoot topánky majú takzvaný zero-drop, a teda nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou. Vďaka tomu je chodidlo v prirodzenom postavení a na žiadnu jeho časť nie je vyvíjaný zvýšený nátlak. Chodidlo rovnomerne pracuje a posilňuje sa. Preto v barefootkach nehľadajte oporu klenby. Keďže noha prirodzene pracuje, cvičí pri každom kroku, klenba sa prirodzene tvaruje a žiadnu umelú oporu teda nepotrebuje. Tvar barefoot topánok je vpredu rozšírený, keďže tento typ obuvi rešpektuje anatómiu chodidla. Prirodzené postavenie chodidla je s roztiahnutými prstami. A to je pre barefoot topánky prioritou. Nikde netlačiť, neomínať, dať nohe priestor na prirodzenú realizáciu. Úzke špičky topánok spôsobujú, že sa prsty utláčajú, kosti sa posúvajú a vznikajú tak deformity. Detské chodidlo je obzvlášť citlivé. Detská noha neustále rastie a vyvíja sa, citlivo reaguje na vonkajšie podnety. Kvalitná a dobre padnúca obuv je kľúčovou zložkou zdravého rastu. Nevhodná obuv môže dieťaťu spôsobiť problémy, ktoré sa s ním povlečú po celý zvyšok života.

Zimné barefoot topánky sú vyrábané z vodeodolnej syntetiky alebo impregnovanej kože. Vyteplené bývajú Merinom alebo syntetickou kožušinkou. Mnohé modely majú pogumovanú špičku odolnú proti okopávaniu. V kvalitných barefoot topánkach bude vaše dieťatko zažívať komfort chôdze naboso a pritom bude mať nôžky v teple a suchu.

Vyberú sú dievčatá aj chlapci

Barefoot obuv zažíva posledné roky doslova boom. Každoročne sa na náš trh tlačia nové a nové značky ponúkajúce širokú škálu nových modelov. Nájdete medzi nimi aj slovenských a českých výrobcov. BeLenka šije svoje barefooty v srdci Európy známom svojou bohatou obuvníckou tradíciou a pri výrobe kladie dôraz na čo najlokálnejšie suroviny a etický princíp. Barefoot topánky sú poväčšine vyrábané ručne s vysokokvalitných materiálov. Z mora dizajnov si vyberú všetci. Dievčatá aj chlapci, deti i teenageri. Barefooty sa vyznačujú svojou nadčasovosťou a nemusíte sa báť, že behom roka vyjdú z módy. Jediné čoho sa môžete obávať je, že vaše dieťatko z nich vyrastie skôr, ako si ich stihne poriadne užiť ☺.

Vložky do zimných topánok

Zimné topánky sa predávajú už so všitou kožušinovou vložkou. Vy si však môžete zimné topánky „vyrobiť“ sami. Skoro každá barefoot značka ponúka takzvaný celoročný model. Tento je vhodný na nosenie počas celého roka, v zime s pridaním špeciálnej zateplenej vložky. Vložky sa vyrábajú zo syntetických materiálov alebo vlny Merino. Výber je naozaj len na vás. Takto transformované celoročky sú vhodné do miernejšej zimy. Nezabúdajte na jeden dôležitý fakt. Extra vložka zmenší vnútorný rozmer topánky. Preto na to nezabúdajte, keď budete rozmýšľať nad zimnou obuvou pre svoje dieťatko.

Ponožky vhodné do zimných topánok

Pokiaľ sa nachádzate v pásme, kde sú zimy mierne (čo posledné roky platí aj o Slovensku), môžete namiesto vložky do celoročiek použiť zimné ponožky. Tkané s vysokým podielom česanej bavlny alebo s podielom Merino vlny udržia nohy vašich detí pekne v teplúčku aj bez kožušinovej vložky v topánke. V prípade tuhej zimy určite oceníte kombináciu zimná ponožka a kožušinová vložka. Takto si budete môcť byť istý, že vaše dieťa nepocíti zimu aj keď bude vonku bičujúci mráz.

Ako vybrať správnu veľkosť topánky

Voľbe správnej veľkosti topánok by ste mali venovať obzvlášť pozornosť. Štatistiky totiž ukazujú nelichotivé čísla - až dve tretiny detí nosia príliš malé topánky a z toho jedna tretina trpí deformitami chodidla práve kvôli nevhodným topánkam! Ako vybrať správnu veľkosť barefoot topánok? Ak kupujete obuv v kamennej predajni, máte o starosť menej. V každej predajni sú vybavení meradlom, kde nôžku vášmu dieťatku premerajú. Zaškolený personál nôžku odmeria, k odobratým mieram pripočíta nadmerok 12 mm (v prípade obuvi pevne obopínajúcej členok je nadmerok až 18 mm) a poradí vám správnu veľkosť topánky. Šírka chodidla je rovnako dôležitá ako jeho dĺžka. Topánočka by mala byť o niekoľko mm širšia ako je šírka nôžky. V žiadnom prípade by nemala topánka nôžku v žiadnom smere tesne obopínať.

Pokiaľ objednávate topánky cez internet a potrebujete si zmerať nožičku, nachystajte si papier a ceruzku. Postavte dieťatko nožičkou na papier (papier musí byť na rovnej ploche) a ceruzkou zaznačte pätu a najvzdialenejší bod od päty – špičku palca alebo prsta (ak je dlhší ako palec). Túto vzdialenosť odmerajte a prirátajte vyššie zmienený nadmerok. Predajcu ale poproste, aby vám objednávanú topánočku ešte premeral (ak nie sú miery dostupné na stránke). Veľkosť uvádzaná výrobcom nie vždy musí odpovedať vnútorným reálnym rozmerom topánky.

Be Lenka zimné barefoot topánky

Be Lenka má aktuálne vo svojom portfóliu dva modely zimných barefoot topánok pre deti. Oba modely sú vhodné pre dievčatá aj pre chlapcov.

Model Snowfox Kids

Model Snowfox sú štýlové a hrejivé snehuľky, ktoré zahrejú aj to najzimomravejšie dieťatko. Zateplené syntetickou vlnou doplnené o vyberateľnú vlnenú stielku s termoizolačnou hliníkovou vrstvou sa stanú nerozlučným kamarátom vašich ratolestí nielen pri ceste do škôlky či školy, ale aj pri hrách v snehu a voľnočasových aktivitách. Doplnené sú o praktické šnurovanie, vďaka ktorému sa dokonale prispôsobia tvaru detskej nôžky. Ergonomicky tvarovaní špička s dostatkom miesta pre prsty a ohybná 6 mm hrubá podrážka zaručuje zdravý vývoj nohy vášho dieťaťa. Snowfox šijeme v troch farbách - Pink & Grey, Black a Dark Teal. Vybrať si môžete z veľkostí 25-35.

Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Snowfox Kids 2.0 - Rose Pink Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Snowfox Kids 2.0 - Rose Pink
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Snowfox Kids 2.0 - Rose Pink

skladom všetky veľkosti
119 €
11 veľkostí
Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Snowfox Kids 2.0 - Dark & Light Blue Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Snowfox Kids 2.0 - Dark & Light Blue
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Snowfox Kids 2.0 - Dark & Light Blue

skladom všetky veľkosti
119 €
11 veľkostí
Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Snowfox Kids 2.0 - Black Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Snowfox Kids 2.0 - Black
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Snowfox Kids 2.0 - Black

skladom všetky veľkosti
119 €
11 veľkostí
Dostupné ďalšie farby: (+-5)

Model Panda

Model Panda sú detské barefoot členkové zimné topánky prémiovej kvality. Vyrobené z kvalitnej kože a zateplené syntetickou vlnou sú ideálnou obuv na jeseň a zimu. Pri pravidelnom impregnovaní je zaručená voduodpudivosť a funkčnosť. Jazyk v topánke je navyše spojený so zvrškom, takže sa nemusíte obávať, že sa vášmu dieťaťu do topánky dostane sneh či voda. Hladký povrch topánky navyše robí údržbu a impregnáciou naozaj jednoduchou. Jedinečná podrážka priečne aj pozdĺžne ohybná je hrubá 6 mm a zaručuje, že chodidlo vášho dieťaťa nepocíti pri chôdzi žiadne obmedzenia. Tvar topánky navyše ponúka dostatok priestoru pre prsty a tak prispieva k zdravému vývoju chodidla. Topánky šijeme vo veľkostiach 25-35 a v štyroch farebných prevedeniach – Charcoal Black, Mango, Blue, Rose Pink.

Výber zimných barefoot topánok na našom trhu

Výber je naozaj široký a vybrať si LEN jeden model sa každým rokom stáva ťažšie a ťažšie. Nebojte sa stanoviť si kritériá pri výbere – krajinu pôvodu, typ materiálu použitého v topánke či cenovú hranicu. Výber je naozaj tak široký, že si určite vyberiete.

Barefoot obuv dnes už pokrýva všetky nároky, ktoré rodičia na obuv detí môžu mať. Či už hovoríme o kvalite použitých materiálov, lokálnej výrobe či dizajne. Barefoot obuv dokonale spája funkčnosť, nadčasovosť a štýl. Svojmu dieťatku môžete zaobstarať papučky na prvé kroky (prelink), sandáliky na leto (prelink), univerzálne celoročné topánky (prelink), teplú zimnú obuv a pritom mať hrejivý pocit na srdci, že pre zdravie nôh svojho dieťatka robíte maximum.

Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - Blue & White Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - Blue & White
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Panda 2.0 - Blue & White

skladom 4 veľkosti
85 €
11 veľkostí
Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - Raspberry Pink Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - Raspberry Pink
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Panda 2.0 - Raspberry Pink

skladom 10 veľkostí
85 €
11 veľkostí
Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - Cheese Yellow Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - Cheese Yellow
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Panda 2.0 - Cheese Yellow

skladom 8 veľkostí
85 €
11 veľkostí
Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - All Black Detské zimné barefoot topánky Be Lenka Panda 2.0 - All Black
  • Vysoko vodoodpudivé

Detské zimné barefoot topánky
Panda 2.0 - All Black

skladom 8 veľkostí
85 €
11 veľkostí
Dostupné ďalšie farby: (+-5)

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu