Be Lenka pre deti

Be Lenka logo Be Lenka
02.11.2021
Be Lenka pre deti

Pre nikoho nie je pohyb naboso prirodzenejší ako práve pre deti. Deti sa bosé narodili, svoj prvý kontakt so zemou spravili naboso, svoje prvé kroky. Priamy kontakt s povrchom im pomáha so stabilitou, stimuluje ich nervovú sústavu a pomáha im objavovať svet.

Doma môže dieťaťa bezo strachu behať bosé. Ale čo vonku? V prostredí, kde je práve kontakt s rôznorodým povrchom tak potrebný pre zdravý vývoj chodidla? Aj vonku môže dieťa behať „bosé“ a pritom obuté. Vďaka barefoot topánkam pre deti im zabezpečíte dokonalý kontakt s povrchom a pritom budete ich nôžky držať v bezpečí pred vonkajšími vplyvmi, v teple a suchu v akomkoľvek počasí. O výhodách barefoot topánok sa toho popísalo už mnoho, náš blog nie je výnimkou. Ak vás táto téma zaujíma, začítajte sa a dozviete sa veľa zaujímavého. Poďme si teraz zhrnúť, aké sú atribúty barefoot obuvi a čo pre vás a vaše deti máme nachystané v kolekcii Be Lenka Kids a Be Lenka pre juniorov a dospelých.

Barefootové must-have

Na to aby sme si mohli užívať všetky benefity chôdze naboso v barefootoch, musia tieto topánky spĺňať isté atribúty. Ktoré sú tu?
Zero-drop
– výškový rozdiel medzi pätou a špičkou prstov je nulový, na barefootových topánkach nenájdete žiadny podpätok. Týmto barefooty zabezpečujú prirodzený postoj chodidla, na žiadnu časť nie je vyvíjaný väčší tlak ako na zvyšok nohy. Pri prirodzenom postoji sa svaly chodidla zapájajú rovnomerne a tak sa noha vášho dieťaťa môže správne vyvíjať.
Ultratenká podrážka ohybná
vo všetkých smeroch – ultratenká podrážka o hrúbke 4-6 mm zabezpečuje absolútnu flexibilitu a je ohybná vo všetkých smeroch. Dobrú podrážku zrolujete ako list papiera. Vďaka tejto flexibilite sa pri našľapovaní chodilo zapája na 100% a posilňuje všetky svaly vyvážene.
Priestranná špička
– široká špička prirodzene kopírujúca ale neobopínajúca tvar nohy je nevyhnutným prvkom barefoot obuvi. Už len z pohľadu na vyzutú detskú nôžku vám je jasné, že prirodzený postoj nohy nekorešponduje s tvarom klasických topánok. Keď dieťa našliapne naboso vidíte, ako sa jeho prsty rozprestrú do strán a zabezpečia tak dokonalú stabilitu. Toto v klasickej topánke nedosiahnete. Ergonomický tvar barefoot topánok však priestor na pohyb prstov poskytuje. Pri kroku sa môžu prsty slobodne rozprestrieť a pracovať tak, ako keby na sebe žiadnu obuv ani nemali. Prsty nič netlačí, neobmedzuje a nedeformuje. Smutné štatistiky uvádzajú, že veľké množstvo detí si z ranného veku odnáša deformity nôh spôsobené práve nevhodnou obuvou. A to predsa žiadny rodič nechce. Dnes, na rozdiel od dôb minulých, máme k dispozícii veľké množstvo vedeckých poznatkov a informácií a neustále rozrastajúci sa trh s barefoot obuvou. Takto môžeme pozitívne ovplyvniť budúcnosť našich detí. Zabezpečiť nielen zdravý vývoj ich chodidiel, ktoré ich budú nosiť celý život, ale postaviť základ pre zdravé návyky, ktoré si so sebou odnesú do života.
Bez klenby
- barefootové topánky majú rovnú stielku, nemajú klenbu. Zdravé detské chodidlo umelú oporu klenby nepotrebuje. Na to, aby sa dieťatku vytvorila správna klenba nohy potrebuje chodidlo prirodzené prostredie pri chôdzi a rôznorodosť povrchov, po ktorých kráča. Ideálne je preto dieťa nechať chodiť čo najviac bosé, prípadne v barefootoch ak to prostredie alebo ročné obdobie nedovoľuje, po rôznych typoch povrchov – po tráve, kamienkoch, kobercoch. Tvrdé podlahy – dlažba, betón a plávajúca podlaha – nie sú pre bosé chodidlo vhodné. Ak bude mať detská noha priestor na to správať sa tak, ako jej je prirodzene dané a bude stimulovaná rôznymi typmi povrchov, o zdravú klenbu vašej ratolesti sa naozaj báť nemusíte.

Barefoot pre malých i veľkých

Aké atribúty musí spĺňať obuv, aby mohla niesť prívlastok barefoot a aké benefity to prináša sme si zhrnuli, poďme sa teda pozrieť na portfólio Be Lenka Kids a Be Lenka vhodné pre juniorov a dospelých.

Be Lenka Kids

Vyrábané vo veľkostiach 25-35, vo veselých farbách a milých univerzálnych dizajnoch. Jednoducho láska na prvý pohľad pre rodiča a láska na prvé obutie pre dieťa.

Od jari do jesene

Model Play sú prémiové kožené tenisky navrhnuté na obdobie jari a jesene. Jednoduchý a čistý dizajn v kombinácii so živými farbami a šikovným zapínaním na suchý zips vám nedovolí si tieto topánky nezamilovať na prvý pohľad. Ergonomicky tvarovaná špička poskytujúca prštekom vašich detí dostatok priestoru na slobodný pohyb, ultraohybná 6 mm podrážka a ručné spracovanie slovenskými remeselníkmi robia z tohoto modelu must-have na prechodné obdobie. Vaše deti si ich zamilujú, a vy isto tiež. Použitie prémiovej kože zabezpečí ľahkú údržbu, po naimpregnovaní sú topánky vhodné aj do dažďa. Topánky sú vhodné na normálnu až širšiu nohu a na normálny až vyšší priehlavok. Vďaka suchému zipsu sa dieťa nielen obuje samé, vy si môžete byť istí, že topánka priľne na nohu tak ako má.
Model Play je dostupný v jedenástich veľkostiach – 25-35 a v šiestich farebných prevedeniach – Dark Pink, Charcoal, Aqua Green, Red, Navy a Mango.

Model Jolly
. Prémiové kožené topánky nízkeho členkového strihu určené na obdobie jari a leta. Navrhnuté s dôrazom na funkčnosť a dizajn očaria naozaj každého. Ergonomicky navrhnutá špička s dôrazom na dostatok miesta pre prsty, ultraohybná 6 mm hrubá podrážka zaručia zdravý pohyb a vývoj chodidla vášho dieťaťa. Ručne vyrobené na Slovensku, jednoduché na údržbu a univerzálne kombinovateľné, s praktickým zapínaním na suchý zips vhodné aj na širší tvar chodidla a vyšší priehlavok. No čo viac si môžeme priať?
Model Jolly sa vyrába v jedenástich veľkostiach 25-35 a v trinástich farbách – Charcoal, Dark Pink, Mango, Red, Aqua Green a Navy. Odtiene Grey, All White, Sky Blue & Pink, Black & Green, Army Green, Red & White, Blue & Black boli do kolekcie pridané len nedávno a od pôvodných Jolly tenisiek sa líšia spracovaním podrážky. Tá je odteraz viac eko a obsahuje 10% recyklovaných zvyškov podošiev. Okrem toho, že tento typ podrážky viac prispieva k udržateľnosti výroby zároveň prináša veľmi zaujímavý mozaikový dizajn podrážky.

Model Joy. Prémiové barefoot tenisky vyrobené z brúsenej kože a priedušného textilu. Presne taký je model Joy. Ideálna obuv na obdobie od jari do jesene. Vďaka textilnej zložke sa nemusíte báť, že sa noha vášho dieťaťa bude potiť v uzavretej topánke. Nízky strih topánky, hravý dizajn, ergonomicky tvarovaná špička poskytujúca dostatok priestoru na slobodný pohyb prstov a ultraohybná podrážka zabezpečí vášmu dieťaťu komfort pri každom kroku. Tenisky Joy šijeme v siedmych farebných prevedeniach a jedenástich veľkostiach (25-35). Odtiene All Red, All Green a All Blue vynikajú novou a ešte viac ekologickou 6 mm hrubou ultraohybnou podrážkou, ktorá je 10% tvorená recyklovanými zvyškami podošiev. Okrem ekologického rozmeru dáva táto podrážka modelu Joy aj zaujímavý, akoby mozaikový efekt. Farebnosť ekologickej podrážky sa môže jemne líšiť v závislosti od použitých recyklátov. Odtiene Aqua Blue, Yellow, Grey, Pink sa šijú s klasickou bielou podrážkou. Tá má rovnako hrúbku 6 mm, je ohybná vo všetkých smeroch a spĺňa všetky atribúty barefoot obuvi.

Na zimu

Model Panda je jednou z noviniek zimy 2021. Prémiové členkové zimné čižmy, ktoré si vaše dieťa zamiluje na prvé obutie. Vďaka zatepleniu umelou kožušinkou a Merino stielke s hliníkovým termoizolačným jadrom si môžete byť istí, že vaše dieťatko bude mať nohy pekne v teplúčku. Po naimpregnovaní hladkej na údržbu nenáročnej prémiovej kože použitej na zvršok ostane noha vašej ratolesti aj pekne v suchu. Praktickým prvkom tohto zimného modelu je jazyk spojený so zvrškom topánky, čo zamedzuje preniknutiu vody a snehu do vnútra topánky. Tak ako pri všetkých Be Lenka modeloch je samozrejmosťou ergonomicky tvarovaná špička s dostatkom miesta pre prsty a ultraohybná a tenká (6mm) podrážka. Podrážka má jemný grip a je odolná pri bežných detských aktivitách.

Model Panda vyrábame vo veľkostiach 25-35 a v štyroch farbách – Charcoal Black, Blue, Mango a Rose Pink.

Model Penguin sú zimným modelom z kolekcie Be Lenka Kids. Vyrobené z kože prémiovej kvality s membránou a hrejivým vnútrom sa stanú verným spoločníkom vášho dieťaťa v jesennom a zimnom období. Jazyk je spojený so zvrškom topánky a vy sa tak nemusíte báť, že sa dieťaťu do topánky dostane sneh alebo voda. Hladká koža je nenáročná na údržbu, pravidelné impregnovanie zabezpečí dlhú životnosť a funkčnosť. Ergonomicky tvarovaná špička poskytne dostatok priestoru prstom na prirodzený pohyb. Ohybná, 6 mm hrubá podrážka zas zabezpečí dokonalý kontakt s povrchom pre zdravý vývoj chodidla vášho dieťaťa. Topánky s vylepšeným dizajnom sú vhodné na normálnu až širšiu nohu a na normálny až vyšší priehlavok. Vďaka zapínaniu na suchý zips sa topánky dokonale prispôsobia tvaru detskej nôžky. Penguin-y sú obohatené o reflexné prvky, a tak sa postarajú o zvýšenú bezpečnosť vášho dieťaťa. Topánky sú klasifikované ako vychádzková obuv, nie sú vhodné na športovanie ani zimnú turistiku.

Model Penguin šijeme vo veľkostiach 25-35, v štyroch farbách – Chocolate, Yellow, Blue a Pink

Model Snowfox Kids sú dlho očakávanou novinkou zimy 2021. Vysokofuknčné a esteticky dokonalé snehuľky, ktoré ochránia nohy vášho dieťatka aj v treskúcich mrazoch. Zateplené sú kombináciou prírodnej a syntetickej vlny. O komfort sa postará aj vyberateľná stielka s hliníkovým izolačným jadrom. Vďaka praktickému šnurovaniu topánky dokonale priľnú na akúkoľvek nôžku a nepustia dnu ani chlad ani vlhko. Ergonomicky tvarovaná špička s dostatkom miesta pre prsty a ohybná 6 mm hrubá podrážka sú samozrejmosťou. Podrážka má jemný grip a je vhodná pri bežných zimných aktivitách. Snehuľky sú vhodné na normálnu až širšiu nohu, na normálny až vyšší priehlavok i pre deti s dominantným palcom či typom nohy plutvička. Pravidelným impregnovaním zabezpečíte funkčnosť a dlhú životnosť výrobku.

Tieto krásne snehuľky obujete už na nôžku veľkosti 25 a potešia aj väčšie deti. Model Snowfox Kids dostanete do veľkosti 35. Detské Snowfox-y vyrábame v troch krásnych farebných prevedeniach – Pink&Grey, Black a Dark Teal. Ani staršie deti a dospelí však neprídu skrátka, model Snowfox Woman je dostupný vo veľkostiach 36-43 a vo farebných prevedeniach Army Green, Dark Brown a All Black . Snowfox z kolekcie pre ženy majú podrážku hrubú 4 mm.

Be Lenka pre juniorov

Každý rodič, ktorý má doma teenagera vie, že cit pre módu a štýl je vážna. Odmieta vaša ratolesť „detské“ dizajny a chce sa štýlom priblížiť dospelým? Máme pre vás riešenie. Teda aspoň čo sa obuvi týka. Naše najnovšie, a už teraz veľmi populárne, modely šijeme už od veľkosti 33. Ktoré modely teda obujú celú rodinu? Celoročky Glide, tenisky Champ a Prime, zimné topánky Entice, Ranger a Nevada. Hlavným rozdielom medzi Be Lenka Kids kolekciou a Be Lenka barefoot kolekciou pre dospelých je hrúbka podrážky. Modely z kolekcie Kids majú podrážku hrubú 6 mm a modely pre dospelých 4 mm. Funkčnosť, flexibilita a „nahý“ pocit pri chôdzi majú však obe rovnaké, bez ohľadu na hrúbku.

Model Glide je univerzálnym celoročným unisex modelom pre mladých dospelákov či ich rodičov. Glide bol uvedený do portfólia Be Lenka medzi novinkami roku 2021. Modelom Glide predstavujeme novú vylepšenú podrážku s protišmykovou úpravou. Tvar topánky, konkrétne špička, taktiež prešiel reworkom aby sme vám zabezpečili ešte väčší komfort pri chôdzi.

Celoročný model Glide dostanete vo veľkostiach 33-47 a v dvoch farebných prevedeniach – Dark Brown a All Black. Práve vďaka neutrálnym farbám sa z modelu Glide stáva univerzálny módny doplnok, jednoducho kombinovateľný s outfitmi do školy, práce, do mesta či do parku.

Model Champ sú štýlové barefootové tenisky ideálne pre vyznávačov mestského štýlu. Ručne vyrábané z prémiových materiálov sú must-have každého milovníka tenisiek. Model je unisex a svojim nadčasovým čistým dizajnom poteší mladšie i staršie ročníky.

Z modelu Champ šijeme v juniorskej veľkosti model v bielej farbe. Ak je teda vaše dieťa módny klasik, alebo hľadáte model, ktorý zladíte k naozaj všetkému, model Champ White je pre vaše dieťa tým pravým. Tento model vyrábame do veľkosti 47, takže sa môže zladiť celá rodina.

Model Prime sú unisex tenisky vyrábané z vysokokvalitnej kože v nadčasovom dizajne. Ich prevedenie je neutrálne a tak výborne doplnia akýkoľvek outfit od ležérneho po business casual. Vhodné sú na rôznorodé voľnočasové aktivity, nie sú však určené na športovanie.

Model Prime šijeme od veľkosti 33, model Light Pink do veľkosti 43, ostatné farebné prevedeniach dostanete až do veľkosti 47. Z akých farieb si teda ešte môžete vybrať? Grey, White, Black a Mustard.

Model Entice je elegantným a nadčasovým modelom vhodným do chladného jesenného a jarného počasia. Vďaka prvotriednej koži a fleece-ovej podšívke však nohy vašich detí udrží v teple aj počas miernej zimy. Nová a vylepšená podrážka robí z modelu Entice spoločníka, ktorý nezradí ani na klzkom povrchu. Jednoduchý no elegantný dizajn z tohto modelu robí univerzálny módny doplnok vhodný do školy, do práce i na voľný čas. Vďaka postrannej gumke a pútku ich navyše obujete raz-dva. Ideálne riešenie pre teenagerov, ktorí sú otrávení zo zaväzovania šnúrok.

Model Entice je dostupný v jedenástich veľkostiach, a to 33-43 a v štyroch farebných variantoch – Dark Brown, Burgundy, All Black a Toffee Brown

Model Ranger udrží nohy vašich ratolestí v pohodlí a suchu. Vyrobený z kvalitnej nubukovej kože s nepremokavou ochrannou membránou a teplou fleece-ovou podšívkou je tento model práve to, čo každé nohy potrebujú do chladného počasia. Flexibilná 4 mm hrubá podrážka zabezpečí dokonalý kontakt s povrchom a široká špička poskytne prstom dostatok miesta na pohyb. Podrážka je navyše odolná voči oderu a poskytuje vynikajúcu priľnavosť a stabilitu za každých podmienok. Jazyk v topánke je spojený so zvrškom a tak bráni prenikaniu vody či snehu do vnútra topánky. Vďaka šnurovaniu topánka dokonale priľne na nohu.

Model Ranger šijeme vo veľkostiach 33-47 a môžete si vybrať zo štyroch farieb – Dark Brown, Dark Blue, All Black a Army Green

Model Nevada je unisex model navrhnutý špeciálne pre nosenie v meste. Vďaka prvotriednej koži a novej flexibilnej podrážke je vhodný na chladnejšie počasie. Model teda nájde svoje využitie počas jesene a jari ale i miernejšej zimy v meste. Topánky majú praktické šnurovanie, vďaka čomu sa dokonale prispôsobia akejkoľvek nohe. Polstrovaný golier na členku poskytuje extra komfort a teplo. Novo navrhnutá protišmyková podrážka z kaučuku poskytuje vynikajúcu ochranu a priľnavosť pri chôdzi. Vďaka svojej hrúbke, 4 mm, a flexibilite dokonale imituje chôdzu naboso a vy si tak budete môcť užiť pocit voľnosti bez ohľadu na to, či vonku prší alebo sneží. Prémiová koža je jednoduchá na údržbu a pravidelným impregnovaním poistíte nielen funkčnosť ale i dlhšiu životnosť výrobku.

Model Nevada je dostupný vo veľkostiach 33-47 a farebných prevedeniach Chocolate a Mustard.

Naša kolekcia pre deti i juniorov je naozaj bohatá a neúnavne na jej rozširovaní pracujeme. Veríme, že si vyberiete topánky, ktoré vášmu dieťaťu padnú a že to bude aj pre neho láska na prvé obutie.

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu