Dámske barefoot čižmy Be Lenka

Be Lenka logo Be Lenka
14.10.2021
Dámske barefoot čižmy Be Lenka

Ako sme si už v článku o dámskej barefoot obuvi (prelink) povedali, barefoot zažíva posledné roky doslova renesanciu. Každý o tom hovorí, každý to chce vyskúšať. A my z toho máme obrovskú radosť.

Obsah článku

Dlhé roky bolo trendom nohy trápiť v topánkach neprirodzených tvarov, s úzkymi špičkami či vysokými podpätkami. Bolo načase precitnúť a nabrať smer naspať k prirodzenosti. Po rokoch mučenia v topánkach si naše nohy zaslúžia slobodu. Pracovať tak, ako boli evolúciou stvorené. Prirodzene. Naboso. Voľne. Nie vždy máme možnosť vyzuť topánky a rozbehnúť sa bosí. Vďaka barefoot obuvi si však tento pocit môžeme dopriať celý deň, každý deň. V práci, v meste, v lese, na party. Barefooty nám doprajú pocit chôdze bez topánok a pritom naše nohy chránia pred vonkajšími vplyvmi a my sa tak nemusíme báť zranení či zapichnutia triesky do chodila.

Must-have barefoot obuvi:

  1. Zero-drop
  2. Priestranný toe-box
  3. Ultratenká a maximálne flexibilná podrážka
  4. Žiadna klenba

Prečo sa teda vrátiť k prirodzenosti a obuť si barefooty? V jednoduchosti:

Benefity barefoot obuvi:

  1. Zdravá a silná noha
  2. Správny stereotyp chôdze a držanie tela
  3. Zbohom bolesť chrbta a preťaženie kĺbov
  4. Lepšia nálada a zero stres
  5. Zlepšenie koordinácie, balansu a rovnováhy
  6. Neurostimulácia cez nervové zakončenia na chodidle (veľa, veľmi veľa ☺)

Čižmy na prechodné obdobie

Čižmy Sierra sú vyrobené z prémiovej voduodpudivej kože a na zateplenie bol využitý Fleece. Samozrejmosťou je ultratenká podrážka, 4 mm, ktorá nohe zabezpečí čo najvernejší kontakt s povrchom. Noha tak bude pracovať úplne prirodzene, bez obmedzení a pritom bude chránená pred vonkajšími vplyvmi a pekne v suchu a teplúčku. Typovo sa jedná o vysoký model čižiem, pod kolená, a vyrábaný je v šiestich farebných prevedeniach – Dark Chocolate, Matt Black, Light Brown, Dark Bown, Brown, Black a vybrať si môžete z veľkostí 36-43.

Model Nord je unisex, dobre vyzerá ako na ženskej tak i mužskej nohe. Zateplený je fleece-om a teda vhodný pre zimomravých do miernej zimy. Nord-y sú nízke, členkové, s efektným šnurovaním. Nemusíte sa však báť, že ráno strávite večnosť kým sa zašnurujete do topánok. Na boku topánky je šikovný zips a tak je obúvanie tohto modelu naozaj len pársekundová záležitosť. Topánky sú vyrábané z prémiovej hydrofóbnej kože a samozrejmosťou je aj 4 mm “hrubá” podrážka spĺňajúca tie najprísnejšie štandardy barefoot obuvi. Topánky sa šijú v štyroch farebných prevedeniach – Navy, Grey, Caramel a Charcoal a veľkostiach 36-46.

Model Nevada je elegantný unisex model šnurovacích topánok navrhnutý špeciálne pre nosenie v meste. Vďaka prvotriednej koži a novej flexibilnej podrážke je vhodný na chladnejšie počasie. Model teda nájde svoje využitie počas jesene a jari ale i miernejšej zimy v meste. Model šijeme v dvoch farebných prevedeniach – Chocolate a Mustard. Na výber máte s pätnástich veľkostí – 33-47.

Model Ranger udrží vaše nohy v pohodlí a suchu. Vyrobený z kvalitnej nubukovej kože s nepremokavou ochrannou membránou a teplou podšívkou je tento model práve to, čo vaše nohy potrebujú do chladného počasia. Model Ranger šijeme vo veľkostiach 33-47, v štyroch farebných prevedeniach – Army Green, Dark Brown, All Black a Dark Blue. Model je unisex.

Model Entice je elegantným a nadčasovým modelom vhodný do chladného jesenného a jarného počasia. Vďaka prvotriednej koži a fleece-ovej podšívke však vaše nohy udrží v teple aj počas miernej zimy. Nová a vylepšená podrážka robí z modelu Entice spoločníka, ktorý vás nezradí ani na klzkom povrchu. Jednoduchý dizajn skombinujete do práce i na voľný čas. Vďaka postrannej gumke a pútku ich obujete raz-dva. Model šijeme v štyroch farebných prevedeniach – Dark Brown, Burgundy, All Black a Toffee Brown. Vybrať si môžete z jedenástich veľkostí – 33-43.

Model ENTICE 2.0. Obujte svoje nohy so štýlom a eleganciou Chelsea topánok. Vyrobené za použitia prémiovej nabukovej kože s fleece podšívkou zahrejú nohy aj v chladnejšom počasí. Model ENTICE 2.0 má v porovnaní s modelom ENTICE upravenú šírku prednej časti -3mm a má Uni Grip podrážku vhodnú skôr do jarného počasia. Model ENTICE 2.0 šijeme v dvoch farbách Cinnamon Brown a Matt Black a dostanete ich vo veľkostiach 36-43.

Čižmy do tuhej zimy

Model Polar je nízky, členkový a šije sa v štyroch farebných prevedeniach – Brown, Black, Ruby a Olive Green. Topánky sú vyrobené z prémiovej kože a zateplené sú Merinom. Vďaka tomu nájdu svoje využitie aj v čase kedy udrú silnejšie mrazy. Flexibilná 4 mm podrážka zabezpečí vernosť kontaktu s povrchom pričom noha ostáva v teple a suchu. Široká predná časť poskytuje nohám komfort a dostatok miesta pri chôdzi. Netlačia, neomínajú, nohu žiadnym spôsobom nedeformujú. Odmenou bude zdravá chôdza a komfort hrejivého Merina. Model je dámsky. Model Polar sa šije v štyroch farebných prevedeniach – Brown, Black, Ruby a Olive Green. Veľkostí ponúkame osem, nájdete u nás čísla od veľkosti 36 po veľkosť 43.

Model Winter 2.0
sú vylepšenou verziou našich najpredávanejších zimných topánok. Strihovo sa tento model radí k nižším členkovým topánkam, rovnako ako model Nord. Spoločné majú aj šnurovanie s tým rozdielom, že Winter-y nemajú bočný zips a sú zateplené Merinom. Kombinácia hydrofóbnej kože a Merino vlny s membránou z nich robí ideálneho spoločníka do miernejších i poriadne mrazivých zimných dní. Samozrejmosťou je nová, vylepšená, protišmyková podrážka. Tieto štýlové ručne šité funkčné zimné čižmy potešia aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Wintery dostanete v štyroch farebných prevedeniach – Black 2.0., Chocolate 2.0, Dark Brown 2.0 a Cognac 2.0. Topánky šijeme vo veľkostiach 36-47.

Model Snowfox
je najnovším prírastkom do portfólia BeLenka barefoot obuvi. Tieto štýlové a pohodlné snehuľky zahrejú nohy aj tomu najzimomravejšiemu človeku, a to vďaka syntetickej vlne, ktorá ich dokonale zatepľuje, a špeciálnej vyberateľnej vložke s termoizolačnou hliníkovou vrstvou. Nová vylepšená podrážka sa nezľakne ani ľadu a vy sa nemusíte báť, že sa pošmyknete. Model šijeme vo farbách All Black, Army Green a Dark Brown. Vybrať si môžete z veľkostí 36-43.

Všetky modely Be Lenka zimnej obuvi spĺňajú najvyššie kritériá barefoot obuvi – utratenkú a maximálne ohybnú podrážku, zero-drop, žiadnu klenbu a priestranný toe-box. Všetky zimné modely sú šité z prémiovej hydrofóbnej kože, ktorá odpudzuje vodu a zabraňuje vzniku škvŕn od vody i posypovej soli. Pre zachovanie funkčnosti a predĺženie životnosti obuvi odporúčame obuv pravidelne impregnovať a ošetrovať.

Veľkostná tabuľka

Pokiaľ nemáte možnosť navštíviť kamennú predajňu a topánky si na mieste s pomocou personálu vybrať, odporúčame si chodidlo premerať a riadiť sa nameranými rozmermi, nie veľkosťou topánok, ktoré bežne nosíte. Odmerať si nohu je veľmi jednoduché. Postavte sa na rovnej ploche na čistý list papiera. Ceruzkou označte koniec päty a najvzdialenejší bod od päty. U niekoho je to palec, u iného druhý prst na nohe. Vzdialenosť medzi týmito bodmi odmerajte. K celkovej dĺžke prirátajte takzvaný nadmerok – 0,5-1,2 cm. Ten vám zabezpečí dostatok priestoru vpredu pre prsty pri pohybe. Takto získate veľkosť, ktorú potrebujete. Rovnako dôležitá je aj šírka chodidla, topánka musí byť o pár milimetrov širšia ako je reálna šírka chodidla. Tu nadmerok nepripočítavajte ☺.

Vložky a ponožky

Na trhu s barefoot obuvou nájdete aj rôzne vychytávky. Medzi ne patria aj zimné vložky a ponožky z Merino vlny. Tieto dva zázraky z ktorýchkoľvek celoročiek razom spravia zimný model alebo zimnému modelu pridajú ešte viac hrejivosti. Vyberať si je naozaj z čoho. Môžete siahnuť po vložkách, ktoré jednoducho vsuniete do topánky a voilá, extra teplo na počkanie. Alebo si môžete vybrať zimné barefoot Merino ponožky. Využijete ich v topánkach, kde sa vložka už nezmestí ale i doma počas zimných dní. Barefoot ponožky majú na rozdiel od klasických ponožiek upravený tvar, aby kopíroval prirodzený tvar nohy. Presne tak ako aj topánky. Preto sú v prednej časti širšie a lepšie sa nohe prispôsobia. Nikde netlačia, neomínajú. Pokiaľ raz vyskúšate barefoot ponožky, už iné chcieť nebudete ☺.

Preto ak vám je vo vašich zimných topánkach stále chladno, alebo chcete svoje celoročky povýšiť na vyšší level, siahnite po vložkách alebo ponožkách. Tento upgrade, navyše za rozumné peniaze, určite vaše nohy ocenia.

Zabudnúť v zimne na pocit chôdze naboso? S Be Lenka zimnými topánkami sa vám to určite nestane. S nami budú vaše nohy pekne v teple a stále si budú užívať prirodzený pohyb a kontakt s povrchom. Sneh či mráz, s Be Lenka zastal čas ☺.

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu