Boj za lepšiu planétu: Udržateľnosť a recyklácia v Be Lenka

Be Lenka logo Be Lenka
08.12.2020
Boj za lepšiu planétu: Udržateľnosť a recyklácia v Be Lenka

Vznik života na Zemi umožnil človeku, ako aj všetkým živým organizmom, priestor pre prirodzené podmienky existencie. Počas dlhého a neustáleho vývoja našej planéty došlo k mnohým zmenám, vrátane zmien ľudskej spoločnosti. Spočiatku sa človek prostrediu prispôsoboval, neskôr ho začal meniť v svoj prospech bez ohľadu na naše okolie a kvalitu života. Odpadkové koše a skládky sa plnia, regály obchodov stále ponúkajú množstvá nových, lepších, kvalitnejších, modernejších, „super vylepšených“ a reklamou podporovaných výrobkov. My v Be Lenka túto zmenu vnímame. A preto našou túžbou a cieľom je podporovať udržateľnosť a ekológiu.

#zerowaste,#upcycle

Jednou z hlavných myšlienok v Be Lenka je dbať o životné prostredie. Pretože prostredie, v ktorom žijeme teraz my, bude neskôr domovom našich potomkov – budúcich generácií. Robíme všetko preto, aby naším výsledným produktom boli výrobky, ktoré svojou myšlienkou ako aj vyhotovením idú ruka v ruke s prírodou. Na výrobu sa využije skoro 100 % materiálu, pretože podľa nás je najlepší odpad ten, ktorý vôbec nevznikne. Napríklad, takto nevyužitý materiál v podobe látok z našich nosičov a šatiek, do ktorých vývoja mimochodom vkladáme nemalé úsilie v podobe ekologických materiálov, ďalej putuje vo forme odrezkov do chránenej dielne v Pezinku. Následne sa upcykluje na dekoratívne a drobné úžitkové predmety a darčeky. Takto prispievame na dobrú vec a redukujeme vzniknutý odpad.



Zdroj: https://www.pezinskadielnicka.sk

#gogreen, #zerolandfill

V Be Lenka spájame výnimočný produkt s ušľachtilou myšlienkou. Jedinečnosť našich produktov spočíva v tom, že sú vyrábané v lokálnych podmienkach z prémiových európskych materiálov, v ich udržateľnosti a dbaní o zdravie a zdravú chôdzu človeka.

Našou hlavnou víziou je, keď: „Po vynosení budete môcť naše Be Lenka topánky smelo hodiť do kompostu u vás na dvore. Až vtedy budeme spokojní, vtedy si povieme, že sme urobili kus dobrej roboty J“ – povedal CEO, Juraj Fehervari, pre ekonomický portál Zisk, 03/2020.

Zdroj: NewEnergy, Waste Hierarchy: http://www.newenergycorp.com.au

Taktiež sa podieľame spolu s neziskovou organizáciou EnjoyLife, so sídlom na Slovensku a v Indonézii, na podpore ekologických iniciatív, výrobe udržateľných prírodných produktov (naše bambusové slamky), vzdelávaní o ekologickom životnom štýle.

Rovnako sa angažujeme v projekte na podporu a udržiavanie turistických chodníkov v našom regióne. Máme nádherné hory, lúky, lesy, a záleží nám na tom, aby to bohatstvo videli a zažili aj naše deti, preto sa oň treba aj patrične starať. Na fotkách nižšie nás môžete vidieť v akcii pri inštalácii Be Lenka značenia pri rozhľadni Dubeň, v našom rodnom meste.

A čo je teda našim cieľom? Ten pre nás znie úprimne a jasne: Spraviť tento svet čistejší a krajší a chrániť si naše prírodné dedičstvo, tú krásu, ktorú nám naša krajina dáva, s ktorou v srdciach vyrastáme. Veľmi nás teší, že vy, naši zákazníci, nás podporujete a podporujete tak zelenú planétu.

S láskou, Vaša Be Lenka

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu