Detské barefoot papučky

Be Lenka logo Be Lenka
10.06.2021
Detské barefoot papučky

Názov barefoot môže zavádzať a znieť sofistikovane, žiadnu vedu za tým však nehľadajte. Barefoot topánočky sú ľahučké, ultra ohybné a ich tvar rešpektuje prirodzený tvar chodidla.

Aké sú to barefoot papučky

Názov barefoot môže zavádzať a znieť sofistikovane, žiadnu vedu za tým však nehľadajte. Barefoot topánočky sú ľahučké, ultra ohybné a ich tvar rešpektuje prirodzený tvar chodidla. Pri barefoot papučkách nenájdete podpätok, majú takzvaný zero-drop a teda nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou a tak zaručujú, že na žiadnu časť chodidla nie je vyvíjaný zvýšený tlak a váha je rozložená rovnomerne. V barefootkach by ste márne hľadali oporu klenby, práve tenučká podrážka ohybná vo všetkých smeroch zabezpečuje chodidlu priestor na prirodzený vývoj a vznik klenby. Tvar topánky kopírujúci prirodzený tvar chodidla poskytuje prštekom dostatočný priestor na prirodzené rozloženie a pohyb pri chôdzi, nič ich netlačí, nedeformuje. Široká špička je preto nosným znakom barefoot topánok. V barefoot topánkach má noha dieťatka vytvorené prirodzené prostredie na rast a vývoj pričom ostáva chránené pred vonkajšími vplyvmi.

Prečo zvoliť barefoot papučky

Ak chcete svojmu dieťatku ponechať prirodzený priestor na vývoj ale zároveň ho chcete ochrániť pred vonkajšími nástrahami, je pre vás barefoot voľba tá správna. Tvar topánky chodidlo neobmedzuje, nôžka sa vyvíja tak ako má, dieťatko má pocit, že je bosé ale nestane sa, že si zakopne palček alebo si ublíži keď skočí na hračku.

Ako vybrať veľkosť papučiek

Štatistiky uvádzajú hrozivé čísla, čo sa nevhodne zvolenej veľkosti obuvi týka. Dve tretiny detí nosia príliš malé topánky a z toho jedna tretina trpí deformitami chodidla spôsobenými malými topánkami! Preto je potrebné venovať výberu topánok a správnej veľkosti náležitú pozornosť. Ako vybrať správnu veľkosť barefoot papučiek? Tak ako pri voľbe klasickej obuvi, tak aj pri výbere barefootových topánok je potrebné riadiť sa určitými pravidlami. Ak kupujete obuv v kamennej predajni, nemusíte vy robiť nič. V každej predajni sú vybavení meradlom, kde nôžku vášmu dieťatku premerajú. K odobratým mieram pripočítajú nadmerok 12 mm. Podľa toho vám vyberú veľkosť topánky. Nezabúdajte, že je dôležitá nielen dĺžka ale aj šírka topánky. Platí, že topánočka by mala byť o niekoľko mm širšia ako je šírka nôžky. Topánka by nemala topánka nôžku v žiadnom smere tesne obopínať.

Pokiaľ objednávate topánky cez internet a potrebujete si zmerať nožičku, nachystajte si papier a ceruzku. Postavte dieťatko nožičkou na papier (papier musí byť na rovnej ploche) a ceruzkou zaznačte pätu a najvzdialenejší bod od päty – špičku palca alebo prsta (ak je dlhší ako palec). Túto vzdialenosť odmerajte a prirátajte vyššie zmienený nadmerok.

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu