Detské barefoot sandále

Be Lenka logo Be Lenka
10.06.2021
Detské barefoot sandále

Je leto. Teplé počasie priam vyzýva k tomu, aby sme odhodili topánky a prešli sa len tak, naboso, ako to príroda pre naše nohy chcela. Ak sa to dá, doprajte vašim nohám a najmä nohám vašich detí čo najviac pohybu bez topánok a po rôznych povrchoch. Stimulácia nervových zakončení na chodidle zlepší komunikáciu telo-mozog, zlepší sa vám držanie tela, balans a uľavíte si aj od bolesti. Nie vždy je ale možné zhodiť topánky a prejsť sa len tak. Napríklad po takom meste by sme to asi moc neriskovali. Preto ak nechcete odoprieť svojim deťom prirodzený pohyb ale zároveň ich nôžky chcete chrániť, sú pre vás barefoot sandáliky tou správnou voľbou.

Aké sú to barefoot sandáliky?

Barefoot sandále, ako už naznačuje názov, sú typ obuvi, ktorá dokonale simuluje chôdzu naboso vďaka ultratenkej podrážke, ktorá zaručuje dokonalý kontakt s povrchom, po ktorom kráčate. Chodidlo tak môže vysielať presnejšie signály do mozgu a ten vie pohotovejšie zareagovať. Okrem toho táto stimulácia priaznivo pôsobí na zdravotný stav celého tela, nielen chodidla. Zdravé chodidlo v barefoot topánke je samozrejmosť. Keďže nohu nič neobmedzuje a netlačí, tvar topánky plne rešpektuje prirodzený tvar chodidla, noha môže pri chôdzi zapájať všetky potrebné svaly a tak sa správne vyvíjať. Barefoot sandále majú takzvaný zero-drop, a teda nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou. Podpätky pod pätou vyvíjajú zvýšený tlak na prednú časť nohy, svaly sa preťažujú a napoak svaly v zadnej časti nohy sa oslabujú. Toto v barefootkach nehrozí ☺ Vďaka zero-drop je váha rozložená rovnomerne a žiadna časť chodidla nie je preťažovaná na úkor inej. Barefoot topánky nemajú umelú podporu klenby, noha ktorá správne pracuje ju nepotrebuje. Tvar sandále dáva detskej nohe priestor na pohyb, nikde ju netlačí, neomína, nestláča prsty dokopy. Široká predná časť barefoot topánok je samozrejmosťou.

Ako vybrať správnu veľkosť topánky

Ak sa chystáte kupovať sandáliky v kamenej predajni, školený personál vám nohu dieťatka premeria. K odobratým mieram pripočítajú nadmerok 12 mm (v prípade obuvi pevne obopínajúcej členok je nadmerok až 18 mm) a vyberú vám správnu veľkosť topánky. Dôležitá je nielen dĺžka ale aj šírka topánky. Topánočka by mala byť o niekoľko mm širšia ako je šírka nôžky.

Pokiaľ objednávate topánky cez internet a potrebujete si zmerať nožičku, nachystajte si papier a ceruzku. Postavte dieťatko nožičkou na papier (papier musí byť na rovnej ploche) a ceruzkou zaznačte pätu a najvzdialenejší bod od päty – špičku palca alebo prsta (ak je dlhší ako palec). Túto vzdialenosť odmerajte a prirátajte vyššie zmienený nadmerok. Nakoľko veľkosť uvádzaná výrobcom nemusí zodpovedať vnútorným rozmerom topánky, poproste predajcu aby vám vybraný model premeral, ak teda nemá vnútorné rozmery uvedené v špecifikácii priamo na stránke.

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu