Jonášova metóda

Be Lenka logo Be Lenka
05.10.2018
Jonášova metóda

Jonášova metóda počatia je metóda, ktorú v druhej polovici minulého storočia vyvinul uznávaný slovenský lekár Eugen Jonáš.

Podľa rozhovorov, ktoré si môžete prečítať na internete, bolo cieľom dnes už takmer 90 – ročného psychiatra Eugena Jonáša z Nových Zámkov pomôcť ženám, ktoré nemohli otehotnieť. Ako hovorí, každá žena môže počať prirodzeným spôsobom, len treba vedieť kedy.

Jeho metóda výpočtu plodných dní sa odvíja od dátumu, času a miesta narodenia ženy. Na základe týchto údajov vie vypočítať, ktorý deň v mesiaci je pre ženu z pohľadu plodnosti najideálnejší. Zároveň je možné touto metódou zistiť aj pohlavie dieťaťa a vyhnúť sa prípadným zdravotným rizikám.

Svoje výpočty plodnosti vraj overoval celých 35 rokov na tisíckach ženách, pričom až v 98 percentách bol úspešný. A to je v oblasti medicíny a prírodných vied naozaj ohromné číslo.

Ako funguje jeho metóda?

Na základe údajov o narodení ženy dokáže vypočítať jej biorytmy. A na základe svetových biorytmov, ktoré tiež ovplyvňujú jej plodnosť, vie zistiť, v aký deň mesiaca by sa pár mal pokúsiť splodiť potomka.

Podľa doktora Jonáša má každá žena plodné dni a ak je z fyziologickej stránky úplne v poriadku (pohlavné orgány, maternica atď) a jej partner má dobrý spermiogram, nič jej nebráni tomu, aby prirodzene otehotnela.

S Jonášovou metódou pracujú mnohé kliniky na celom svete. Kalkulačku na plodné dni podľa jeho metódy nájdete aj na internete. Nakoľko je však hodnoverná, je otázne...

Poprípade môžete vyskúšať aj Čínsky kalendár počatia alebo sa inšpirovať radami, ako splodiť chlapca alebo ako splodiť dievča.

Titulná snímka článku: Pixabay.com

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu