Ako splodiť chlapca

Be Lenka logo Be Lenka
04.10.2018
Ako splodiť chlapca

Naozaj sa dá počas plodenia potomka ovplyvniť, či to bude chlapec alebo dievča? Podľa rôznych štúdií vraj áno. Poďme sa teda tomu pozrieť na „zúbok“

Mnohí ľudia sú voči ovplyvňovaniu pohlavia potomka počas sexuálneho styku skeptickí. Ak máme pravdu povedať, nám to tiež akosi “nereže“. Na internete však nájdete hromadu návodov, ako splodiť syna alebo dcéru. A niektoré sa vraj naozaj osvedčili!

Kto je zodpovedný za pohlavie dieťaťa

Hm, zopovedný by mal byť muž. Konkrétne jeho spermie, ktoré sú nositeľkami dvoch rôznych chromozómov – X (pre dievča) a Y (pre chlapca). Ak počas pohlavného styku vnikne do vajíčka ako prvá spermia X, bude to dievčatko a ak Y, bude to chlapec.

Počatie chlapca

Ako ale ovlyvniť, ktorá spermia sa dostane do vajíčka skôr? Spermie s chromozómom Y sú menšie a rýchlejšie. Tým pádom majú väčšiu šancu preniknúť do vajíčka ako prvé. Musí to byť však správne načasované. Ak teda túžite po chlapcovi, mali by ste sa snažiť počas vašej ovulácie. Najlepšie deň pred začiatkom ovulácie alebo v priebehu 12 hodín počas prvého dňa ovulačného cyklu.

Aby sa spermie dostali počas pohlavného styku čo najbližšie k vajíčku, odporúča sa poloha zozadu. Počas erekcie budú spermie vystreknuté čo najbližšie k otvoru krčka maternice, čím sa skráti cesta spermie k vajíčku. Tým pádom je väčšia pravdepodobnosť, že do vajíčka dorazí skôr rýchlejšia Y spermia ako pomalšia a mohutnejšia X spermia.

Ako sa však hovorí, za všetkým treba hľadať ženu

Aj keby sa zdalo, že v tomto prípade naozaj rozhodujú mužské pohlavné bunky, podľa odborníkov vraj aj ženské vajíčko má vraj čo povedať do toho, ktorú spermiu upredností. Prečo? Na to zatiaľ nie je jasná odpoveď.

Kedy sa narodí chlapec a kedy dievčatko

Muž a žena sú plní protikladov. Tak to platí aj pre mužské spermie X a Y. Kým X obľubuje kyslé prostredie ženskej pošvy, spermii Y sa lepšie darí v zásaditom. Čiže aj tento fakt môže ovplyniť, či to bude dievča alebo chlapec. Kyslé PH prostredie nastáva v ženskom lone po menštruácii, zásadité počas ovulácie a po nej. Preto ak túžite po chlapčekovi, najlepší čas na jeho splodenie je práve v čase ovulácie.

Ak neviete, kedy máte presne ovuláciu, prečítajte si tento článok, kde nájdete niekoľko tipov, ako zistiť, či máte alebo nemáte plodné dni.

Ako splodiť syna

Okrem spermií a prostredia ženského lona ovplyvňujú pohlavie dieťaťa aj ďalšie okolností. Všeobecne je známe, že spermie nemajú rady teplo. Najmä spermie Y. Preto ak chcete syna, muž by mal obmedziť nosenie teplého spodného prádla a obtiahnutých nohavíc. Veľa vraj závisí aj od toho, ako sa pred otehotnením stravujete.

Jedlo údajne vplýva na PH prostredie ženskej pošvy. Ak teda chcete chlapca, mali by ste jesť veľa červeného mäsa, strukovín, kukurice, vajec či pečiva a zároveň obohatiť váš jedálny lístok o minerály ako sodík (syry, salámy, slané jedlá atď.) a draslík (marhule, banány, paradajky, zemiaky atď.). Takýmto stravovaním podporíte zásadité prostredie vo vašom lone.

Aby sa vám však nenarodil malý valibuk a vy ste po pôrode mali čo najmenej trápenia s nadbytočnými kilogramami, netreba zabúdať aj na zdravú výživu a vitamíny, potrebné pre bezproblémový priebeh tehotenstva.

Takže zhrňme si to

Ak túžite po malom beťárovi, mali by ste sa držať týchto rád, ktoré sú vraj pomerne úspešné:

  • mať pohlavný styk 24 hodín pred ovuláciou alebo počas prvých 12 hodín ovulačného cyklu
  • uprednostňovať polohu zozadu, poprípade aby bola žena hore
  • jesť potraviny bohaté na kalórie, sodík a draslík
  • odnaučiť partnera nosiť teplé spodné prádlo a úzke nohavice

Aké ďalšie babské rady nájdete na internete ohľadom plodenia chlapcov?

  • väčšia pravdepodobnosť počatia syna je údajne u párov, kde je partner starší ako partnerka
  • ak žena dosiahne orgazmus skôr ako muž (PH prostredie jej pošvy je po vyvrcholení zásaditejšie, a teda ideálnejšie pre spermie Y)
  • údajne sa viac chlapcov podarí počať, ak sa partneri spolu milujú počas nepárnych dní v kalendári alebo pri raste mesiaca 

Poprípade si preštudovať Čínsky lunárny kalendár alebo Jonášovu metódu.

 

Ak túžite viac po dievčatku, potom by ste si skôr mali naštudovať tento článok.

 

Titulná snímka článku: Pixabay.com

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu