Muži a nosenie detí

Be Lenka logo Be Lenka
25.04.2019
Muži a nosenie detí

Nosenie detí je vynikajúcou metódou, ktorú využíva čoraz viac mamičiek. Ergonomické nosiče a šatky pritom nie sú len čisto ženskou záležitosťou. Zahodiť akékoľvek predsudky a obavy z nosenia bábätiek by mali aj oteckovia.

V dnešnej dobe je starostlivosť o dieťa v drvivej väčšine zverená do rúk matky. Niet sa prečo čudovať, veď práve ona je s dieťaťom od jeho príchodu na tento svet v neustálom kontakte, zatiaľ čo otec zabezpečuje rodinu v práci. Dôležitá je však v starostlivosti o bábätko úloha oboch rodičov, a teda aj pozícia muža. Ten by sa nemal noseniu vyhýbať. Pokiaľ páni z rozličných dôvodov váhajú s viazaním viazaním šatky, najmä preto, že sa im to môže zdať náročné, k dispozícii majú širokú ponuku praktických ergonomických nosičov so štýlovým dizajnom. Je teda viac než pravdepodobné, že si otcovia nosenie svojho bábätka tiež zamilujú.

Nielen mamičky, ale aj oteckovia sa podieľajú na výchove, preto je dôležité, aby svoj vzťah s dieťaťom od jeho narodenia prehlbovali aj muži. Nosenie detí je vynikajúcim spôsobom, ako efektívne upevňovať vzájomnú citovú väzbu medzi rodičmi a bábätkom. Navyše ide o veľmi praktickú vec, ktorá dokáže značne uľahčiť život. Rodič môže vykonávať dosť práce aj počas nosenia, pričom sa nemusí nijako obmedzovať. Na druhej strane je aj pre malé dieťatko obrovskou výhodou, keď môže byť v blízkosti svojej mamy alebo otca. Zlepšuje sa jeho vnímanie a celkový psychický i fyzický vývoj. Okrem toho má otec s nosičom v očiach verejnosti určite patrične navrch. (A nosiaci muž v očiach svojej manželky má navrch ešte viac :-) )

Aby sa otcovia nebáli

Muži vo všeobecnosti považujú nosenie detí za činnosť, ktorá prináleží ženám. Nosenie je však vhodné pre všetkých a otcovia by sa ho rozhodne nemali strániť. Dnes sú produkty na nosenie detí vyhotovené vo veľmi kvalitných a praktických prevedeniach, ktoré vďaka štýlovým variáciám dizajnu zároveň pôsobia úplne univerzálne.

V ponuke nosičov nájdete aj kúsky so štýlovým dizajnom, alebo typické mužské farby, ktoré ocení nejeden muž. Videonávody vám ukážu, ako si správne nastaviť a nasadiť nosič - Be Lenka 4ever a Be Lenka Mini, a tak si nosenie osvojíte bez zbytočných obáv a problémov.

A potom už len čerpáte z množstva výhod, ktoré nosenie prináša vám obom rodičom, i vášmu bábätku.

Nosenie nie je iba praktické, ale prospieva zdraviu vášho dieťatka

Nosenie je dnes vyhľadávanou metódou spolužitia rodiča a dieťaťa. Jednak pre praktickosť, ale aj pre jeho pozitívne účinky. Je však dôležité dodržiavať všetky zásady ergonomického nosenia, aby dieťatko naozaj bolo uložené v správnej polohe. Deti v nosičoch jednoduchšie naberajú na hmotnosti, majú lepší a hlbší spánok, sú menej plačlivé, dokonca si budujú dobrú imunitu a lepšie odolávajú chorobám. Veľkým prínosom je i to, že tieto detičky ľahšie nadväzujú kontakty. Nosené bábätko cíti tlkot rodičovho srdca, počuje jeho hlas, vníma jeho dych, dotyky a príjemné teplo. V dieťati to upevňuje pocit bezpečia, vďaka čomu sa cíti pohodlne a príjemne a v dôsledku čoho sa vyvaruje strachu a nepokoja. Práve preto dieťa v šatke alebo nosiči častokrát menej plače.

Nezanedbateľnou výhodou tohto spôsobu je i zdravotné hľadisko. Tým, že sa dieťatko nachádza vo vertikálnej polohe, eliminujú sa i tráviace ťažkosti ako koliky a reflux. Nosenie dieťaťa je veľmi účinným pomocníkom aj v období prerezávania zúbkov, či v prípade zvýšenej teploty. Pri dodržaní ergonomickej polohy je zároveň zabezpečená efektívna podpora zdravého vývoja bedrových kĺbov dieťatka. Zároveň sa podieľa aj na rýchlejšom mentálnom vývoji dieťatka. Bábätko v nosiči má množstvo stimulov z okolia, s ktorými prichádza do kontaktu. Dokáže ich rýchlejšie prijímať a spracovať.

Šatka Be Lenka
Jednofarebná - Zelená

skladom všetky veľkosti
od 99 €
3 veľkosti

Šatka Be Lenka
Jednofarebná - Hnedá

skladom všetky veľkosti
od 99 €
3 veľkosti

Šatka Be Lenka
Jednofarebná - Sivá

skladom všetky veľkosti
od 99 €
3 veľkosti
Nosič Be Lenka Mini - Jednofarebný - Sivý Nosič Be Lenka Mini - Jednofarebný - Sivý
  • Slintáčiky zadarmo

Nosič - Mini
Jednofarebný - Sivý

skladom všetky varianty
169 €
1 variant
Nosič Be Lenka Mini - Jednofarebný - Hnedý Nosič Be Lenka Mini - Jednofarebný - Hnedý
  • Slintáčiky zadarmo

Nosič - Mini
Jednofarebný - Hnedý

skladom všetky varianty
169 €
1 variant
Nosič Be Lenka Mini - Jednofarebný - Zelený Nosič Be Lenka Mini - Jednofarebný - Zelený
  • Slintáčiky zadarmo

Nosič - Mini
Jednofarebný - Zelený

skladom všetky varianty
169 €
1 variant
Nosič Be Lenka Mini - Mandala - Night Nosič Be Lenka Mini - Mandala - Night
  • Slintáčiky zadarmo

Nosič - Mini
Mandala - Night

skladom všetky varianty
179 €
1 variant
Nosič Be Lenka Mini - Triangel - Zafír Nosič Be Lenka Mini - Triangel - Zafír
  • Slintáčiky zadarmo

Nosič - Mini
Triangel - Zafír

skladom všetky varianty
179 €
1 variant
Nosič Be Lenka Mini - Folk - Sivý Nosič Be Lenka Mini - Folk - Sivý
  • Slintáčiky zadarmo

Nosič - Mini
Folk - Sivý

skladom všetky varianty
179 €
1 variant

Šatka Be Lenka
Bloom - Sivá

skladom všetky veľkosti
od 99 €
2 veľkosti

Šatka Be Lenka
Giraffe - Latte

skladom všetky veľkosti
119 €
1 veľkosť

Šatka Be Lenka
Giraffe - Grey

skladom všetky veľkosti
119 €
1 veľkosť
Dostupné ďalšie farby: (+-5)

Čo hovoria o nosení detí samotní otcovia, ktorých sme oslovili?

Filip:

"Deti nosím, keď si to vyžadujú, alebo keď to potrebujú, pretože sú napríklad rozrušené. Občas ich v nosiči uspávam. Najradšej mám na nosení blízkosť mojich detí a schopnosť robiť aj iné veci a zapojiť ich do toho, čo robím."

Erik:

"Pôvodne som si myslel, že nosenie vôbec nie je pre mňa, ale potom som zistil, že to naozaj nie je náročné a že to skrátka milujem. Svoju dcérku môžem držať bez toho, aby som zapojil ruky. A potom, keď si na mňa položí hlavičku a dáva mi svoje drobné objatia, užívam si, že som otcom :)"

Tomáš:

"Nosenie je spôsob, ako robiť veľa vecí a byť stále blízko svojich detí. Držanie na rukách je únavné. V nosiči je to ale niečo iné, môžete ich nosiť bez toho, aby ste sa unavili."

Juraj:

"Svoj starý názor, že toto teda nebude pre mňa, som už dávno vymenil za takú malú závislosť. Prechádzka s maličkým synčekom v Be Lenka nosiči sa stala mojou meditáciou a kvalitným vyčistením hlavy po náročných pracovných dňoch :-)"

Radek:

"Nosenie je super. Môžem držať dieťa a zároveň byť mobilný. Nosenie si s manželkou striedame, som rád, keď jej s bábätkom môžem aspoň na chvíľku pomôcť."

Paľo:

"Manželka vybrala nosič pre dieťa, keď ešte bola tehotná. V tom čase som bol presvedčený, že nosiť bude výlučne ona, ja som si to nevedel predstaviť. Keď sa nám dieťatko narodilo, tak som si to už vôbec nevedel predstaviť, bál som sa, či si toho krpca uložím správne, tak som sa tomu radšej vyhýbal. Napokon ma k tomu "dokopala" moja žena a som jej za to vďačný. Vôbec to nie je náročné a dnes sa smejeme, že nosím častejšie než ona :-) Odporúčam všetkými desiatimi."

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 5% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu