Nosič vhodný na nosenie už od narodenia - Be Lenka Mini

Be Lenka logo Be Lenka
30.06.2021
Nosič vhodný na nosenie už od narodenia - Be Lenka Mini

Keď sa dieťa narodí, prirodzene túži po blízkosti svojej mamy, pretože iba pri nej sa cíti dobre a v bezpečí. A keďže aj ruky maminky si potrebujú trošku oddýchnuť, je praktickým riešením, už od čias našich prastarých mám, šatka na nosenie detí, ktorá zažíva v poslednom období slávny návrat do povinných výbavičiek novorodencov. Na nosenie novorodencov sa najčastejšie odporúča práve šatka a to najmä preto, že sa ľahko prispôsobí malinkému a krehkému telíčku novorodenca.

Na nosenie novorodencov sa najčastejšie odporúča práve šatka a to najmä preto, že sa ľahko prispôsobí malinkému a krehkému telíčku novorodenca.

 

Avšak uviazať si šatku vyžaduje cvik a ten novomamy nie vždy majú zvládnutý. Taktiež manipulácia so šatkou je náročnejšia, preto pri nosení nad šatkou často víťazí nosič. Ale pozor, väčšina nosičov na trhu sa odporúča až na nosenie detí od cca 3 mesiacov.

 

Preto sme v Be Lenka dali hlavy dokopy, zúžitkovali bohaté skúsenosti z výroby nosičov, spätné väzby od maminiek a niekoľko mesiacov sme pracovali na vývoji nosiča špeciálne navrhnutého pre bezpečné nosenie detí už od narodenia, respektíve od 3 kg, čo je väčšinou štandardná váha donoseného bábätka.

Chrbtová opierka

Začali sme s úpravou hlavnej časti nosiča - chrbtovou opierkou, ktorá je v kolekcii Mini užšia a na šírku nastaviteľná, dá sa stiahnuť až na šírku 20 centimetrov. To umožňuje, že aj najmenší novorodenci majú v nosiči správnu podporu zadočka až po kolienka - presne tak ako si to vyžaduje ergonomické nosenie. Samotné nastavenie je jednoduché - vďaka šnúrke je rozsah od 20 do 37 centimetrov, čo umožní správne nosenie od narodenia až do cca roka a pol (podľa veľkosti dieťatka).

detské nosiče mini

Fixácia hlavičky

Chrbtová opierka sa nastavuje aj na výšku a tam je skrytý ďalší dôležitý detail Mini nosiča - gumička pod kapuckou, ktorá fixuje hlavičku tak, aby bola pri nosení nosiča pridržiavaná, keďže malé deti ju ešte nevedia pevne držať. Správnej polohe fixujúcej hlavičku napomáhajú aj dodatočné pracky na bedrovom páse, ktoré docielia, že malé bábätko je správne “zaguľatené” v nosiči.

Bedrový pás

Mäkký, pohodlný a dostatočne široký bedrový pás zaručuje pohodlné nosenie a rodičov tak z nosenia pri správnom nastavení nosiča nebolí chrbát. Mäkký bedrový pás zvlášť oceňujú mamičky, ktoré svoje bábätko priviedli na svet cisárskym rezom.

 

Nosiče sa šijú na Slovensku zo šatkoviny zo 100% organickej bavlny, sú mäkké a pohodlné a práve túto vlastnosť najčastejšie oceňujú mamičky a nie len novomamy, ale aj skúsené mamy ako napríklad Lenka či Terezka, ktoré už čo to odnosili :).

 

Vďaka vyššie spomenutým detailom zabezpečí detský nosič Be Lenka, z kolekcie Mini, bezpečné nosenie aj tých najmenších pokladov. Dôležité je len dbať na správne nastavenie a správnu polohu bábätka - podsadený zadoček do C, nožičky do M a môžete si užívať krásne chvíle v blízkosti jeden druhého.

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu