Predpredaj pomáha životnému prostrediu

Be Lenka logo Be Lenka
01.03.2021
Predpredaj pomáha životnému prostrediu

V Be Lenke veríme, že každá moderná značka by mala medzi základné hodnoty radiť aj ohľaduplnosť k spoločnosti a k životnému prostrediu.

Aké kroky sme pre to podnikli my?

  1. Vyrábame lokálne v Čechách a na Slovensku. Šetríme tak emisie potrebné na prepravu produktov a na výrobu môžeme osobne dohliadať. Výroba spĺňa dôležité environmentálne európske normy.
  2. Šijeme kvalitnú obuv, zo spoľahlivých materiálov. Topánky tak vydržia nositeľné naozaj dlho a za prijateľného počasia ich môžete mať obuté celoročne. Radíme sa tak ku produktom slow fashion a tým nezaťažujeme planétu do takej miery ako reťazce rýchlej módy.
  3. Robíme predpredaj. Nevidíme zmysel vo vyrábaní topánok, ktoré by sa nemali predať. Takáto nadbytočná produkcia zaťažuje životné prostredie. Preto robíme predpredaj, ktorý nám pomáha správne plánovať výrobu.

Má predpredaj aj iné výhody, ako tie ekologické?

Áno! Chceme vyrobiť len toľko topánok, koľko skutočne potrebujete. Odhadnúť správne rozloženie veľkostí alebo modelov nie je vždy jednoduché aj keď práve tam smeruje naša najväčšia pozornosť pri plánovaní výroby. Predsa len takmer v každej kolekcii nájdeme nejaké prekvapenie.

Aj keď sa snažíme pri výrobe byť maximálne šetrní k prírode, predsa len si výroba topánok vyžaduje zopár emisií. Nechceme preto vytvárať tieto emisie pre výrobu topánok, ktoré by neskôr stáli nevyužité v sklade. Taktiež nechceme prepravovať topánky, ktoré by opäť stáli nevyužité v sklade. A do tretice skladovanie topánok si taktiež vyžaduje malú záťaž pre životné prostredie.

Pochopiteľne, ak nie je masová, ale vyrábajú sa len kúsky, ktoré sa skutočne využijú, vieme sami dôkladne skontrolovať každý výrobok tak, aby sa takmer vôbec nestávalo, že k vám príde chybný kúsok. Zameraná pozornosť na každý kúsok, nie na obrovské množstvá, prináša aj nám dobrý pocit, že vám posielame skutočne len to najlepšie z našich dielní.

A na záver veľká výhoda pre vás, teda najmä pre tých, ktorí máte “všeobecné” veľkosti, ktoré miznú z pultov ako prvé. Pri predpredaji si viete jednoducho uchmatnúť včas vašu veľkosť vytúženého modelu.

Ako presne zaťažuje bežná, hromadná produkcia životné prostredie?

Módny priemysel je zodpovedný za 10% uhlíkových emisií ľudstva, čo predstavuje viac emisií ako všetky medzinárodné lety a námorná doprava dohromady. Každoročne si však ľudia kúpia približne 80 miliárd kusov oblečenia a obuvi. Smutným faktom je, že na skládky sa dostáva ročne až 85% vyrobeného textilu a obuvi. Ekvivalent jedného smetiarskeho auta plného textilu a obuvi sa každú sekundu spáli alebo vyhodí na skládku. Aby sme predišli takémuto hromadnému znečisťovaniu životného prostredia a plytvaniu vody pre topánky, ktoré by aj tak skončili na skládke, využívame predpredaj, aby sme zistili reálny záujem a chránili tak našu planétu.

Predpredaj je tak fér k vám, nám i životnému prostrediu. Tešíme sa, že takto môžeme vyrobiť i vám váš vytúžený pár s menším zaťažením prírody a spoločnosti.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu