Slováci vyrábajú obuv, ktorá ťa spojí s prírodou

Be Lenka logo Be Lenka
21.01.2021
Slováci vyrábajú obuv, ktorá ťa spojí s prírodou

Čoraz viac ľudí podlieha trendu návratu k prírode a prirodzenosti ako takej. A niet sa čomu diviť, skúšali ste sa už poprechádzať po tráve naboso? Ten príjemný pocit slobody a dotyku chodidla so zemou je dokonalým relaxom a pohladením pre dušu. Dnes už však nie je práve najbezpečnejšie chodiť bez topánok. Človek je však tvor kreatívny a priniesol nám barefoot obuv.

Obsah článku

Čo sú to tie barefoot topánky?

Slováci vyrábajú barefoot topánky

Už samotný názov zložený zo slov ,,bare“ a ,,foot“ našepkáva, že ide o obuv, v ktorej chodíme pocitovo naboso, teda tak, ako to chcela príroda. Chodidlo však zostáva ochránené pred vonkajšími vplyvmi.

Ako ich rozpoznám?

Citeľný rozdiel spočíva najmä v širokej špičke, ktoré prstom poskytuje primerane voľný priestor. Obuv musí byť ľahká s tenkou a ohybnou podrážkou v hrúbke 3-6 mm. Dôležitý je v tejto súvislosti aj zero drop, teda nulový výškový rozdiel medzi špičkou a pätou.

V čom spočíva ich výhoda?

V prvom rade ide o množstvo nevyvrátiteľných benefitov pre naše zdravie. Určite však oceníte i nadštandardné pohodlie pri ich nosení.

1. Posilnené svalstvo a zdravé nohy

Barefoot topánky pomáhajú predchádzať deformáciám nôh. Chodidlu poskytujú voľný priestor vpredu aj po bokoch, preto môžu byť pri chôdzi zapojené všetky svaly, ktoré pri iných topánkach takmer nezapájame. Svalstvo sa tak posilňuje a noha sa správne vyvíja.

2. Úľava od bolesti

Barefoot podporuje správne držanie tela a pomáha tak zbaviť sa bolesti chrbta. Veľký prínos pre športovcov spočíva i v tom, že na rozdiel od iných topánok, pri nosení barefoot si človek prirodzene osvojí našľapovanie cez prednú časť chodidla a vyhne sa tak problémom s kolenami či bedrovým kĺbom.

3. Psychická pohoda a radosť

Chôdza naboso (i keď len pocitovo) dokáže odbúrať stres či napätie a človeka príjemne zrelaxovať. Prirodzený kontakt s povrchom nás vracia do detstva a k prírode, čo v nás prirodzene vyvoláva dobrý pocit. Rôzne štúdie dokazujú, že chôdza naboso dokonca znižuje krvný tlak a hladinu stresového hormónu kortizolu. Ak vám v poslednej dobe chýbala dobrá nálada, pravdepodobne už viete, kde začať. ☺

Kde zoženiem takýto zázrak?

Talentovaní Žilinčania Lenka Cenigová a Juraj Fehervari, založili značku Be Lenka, pôvodne orientovanú len na ergonomické detské nosiče, ktoré perfektne spĺňali zdravotné štandardy pre deti i mamičky.

Deti však rastú, učia sa chodiť a postupom času začne byť potrebné naháňať sa za nimi. Prirodzene sa tak značka rozšírila o vysokokvalitné barefoot topánky pre deti i dospelých, ktoré dnes milujú nielen Slováci. Veľkej obľube sa tešia i v Amerike, Kanade, Nemecku, Francúzsku, Estónsku a ďalších štátoch, pričom pozitívne recenzie hovoria samé za seba.

Prečo patrí Be Lenka k lídrom na trhu?

Kvalitná ručná výroba, uskutočňovaná na Slovensku a v Česku, je viditeľná na prvý pohľad a citeľná pri nosení.

Slováci vyrábajú barefoot obuv

Be Lenka barefoot sú vyrábané len z tých najkvalitnejších materiálov. Napríklad pri kúskoch zo zimnej kolekcie vkladáte nohu do luxusnej a teplej merino vlny a vysokokvalitnej kože. Pri jarných modeloch ide o vzdušné textilné materiály, v kolekcii nechýbajú ani vegánske kúsky. Na výber máte z množstva štýlových modelov pre každé ročné obdobie či prostredie, v ktorom ich plánujete nosiť. Nezabudli sme ani na deti, ktoré tak majú o zdravý vývoj nožičky postarané. Celkom cool, čo poviete? ☺

Ak budete chcieť najbližšie spraviť niečo dobré pre svoje zdravie a túto planétu, dajte šancu barefoot. Sklamaní s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete, ale pozor, vraj je to závislosť! ☺

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu