Starostlivosť o šatku s prímesou hodváb

Be Lenka logo Be Lenka
25.04.2019
Starostlivosť o šatku s prímesou hodváb

Šatka veľmi príjemná na dotyk s nádychom luxusu. Taká je šatka na nosenie detí s prímesou hodváb. V tomto našom článku sa pozrieme na vlastnosti hodvábnej šatky na nosenie detí.

Obsah článku

Vlastnosti šatky na nosenie detí s hodvábom

Hodváb nie je veľmi častou prímesou v šatkách, pre ktorú sa nosiace mamičky rozhodujú. Ak si však zadovážite hodvábnu šatku, získate veľmi funkčnú šatku s dobrými nosiacimi vlastnosťami. Pri slove hodváb sa azda každému vybaví v mysli to, aký je tento materiál na dotyk – jemný a chladivý. Má dobré termoregulačné vlastnosti, takže sa veľmi efektívne prispôsobuje aktuálnym teplotám ovzdušia. Hodváb je výbornou prímesou na nosenie detí v lete, pretože mierne chladí. Zároveň šatke dodáva úžasnú jemnosť. Existujú šatky s prímesou hodváb, ktoré sú určené iba pre novorodencov a malé deti, pretože pri väčších deťoch nie sú veľmi nosné. Ale mamičky majú k dispozícii aj hodvábne šatky s vysokou nosnosťou. Nosnosť šatky je teda dobré si overiť u konkrétnej šatky na nosenie detí, a to v závislosti od jej gramáže. V dôsledku toho, že hodváb pri viazaní mierne kĺže, odporúčame ho skôr skúsenejším mamičkám, ktoré neviažu svoje dieťatko prvý raz, ale ktoré už majú s viazaním šatky na nosenie detí skúsenosti. Začiatočníčkam by sa s hodvábnou šatkou nemuselo práve najlepšie manipulovať, a preto by sme boli neradi, keby bola hociktorá mamička prvými začiatočníckymi neúspechmi od nosenia odradená.

Ako a v čom prať šatku na nosenie detí s hodvábom

Hodvábne šatky na nosenie detí sú veľmi jemné, preto aj k ich údržbe treba pristupovať opatrne. Šatku s prímesou hodváb perieme vždy iba ručne vo vode s teplotou 30°C. Keďže hodvábu ako materiálu nevyhovujú náhle zmeny teplôt, vždy ho perte a plákajte vo vode s približne rovnakou teplotou. Na pranie odporúčame používať prací gél, ktorý je určený na pranie hodvábu. Opratú hodvábnu šatku len mierne vyžmýkajte - vhodné je žmýkať ju napríklad tak, že šatku vložíte medzi dva uteráky a takto ju zbavíte prebytočnej vody. Hodvábnu šatku nie je vôbec určená na sušenie v sušičke. Nesušte ju ale ani na priamom slnku, pretože slniečko by z nej mohlo vytiahnuť farby a šatka by výrazne zbledla.

Ako žehliť hodvábnu šatku na nosenie detí

Jemný materiál ako je hodváb treba žehliť opatrne. Hodvábna šatka vyžaduje žehlenie ešte vtedy, keď po praní neuschla úplne, ale keď je ešte mierne vlhká. Žehličku nastavíme na program určený na žehlenie hodvábu. Žehlíme tzv. studeným žehlením - bez naparovania a tiež bez kropenia.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu