Turistické barefoot topánky

Be Lenka logo Be Lenka
09.06.2021
Turistické barefoot topánky

Vo svete barefoot majú turistické topánky dôležité miesto. Práve na turistike môžeme z chôdze „naboso“ vyťažiť najviac. Nielen kvôli lepšiemu kontaktu s povrchom po ktorom kráčame, a teda aj rýchlejšiemu reakčnému času na zmenu terénu. Práve členitosť terénu nám nohy poriadne masíruje a stimuluje. Turistika v barefootoch zlepšuje koordináciu, stabilitu a balans.

Čo musia mať turistické barefoot topánky?

Barefoot turistické topánky musia vyhovovať najprísnejším štandardom barefoot obuvi. Musia mať takzvaný zero-drop, a teda nulové prevýšenie medzi pätou a špičkou. Tak je chodidlo v jednej dokonalej rovine, na žiadnu časť nie je vyvíjaný zvýšený tlak, nedochádza k preťažovaniu a chodidlo môže pri chôdzi prirodzene pracovať. Tak, ako ho jeho anatómia predurčuje. Topánky majú ultratenkú a flexibilnú podrážku. Tento typ podrážky je pri turistike obzvlášť dôležitý. Noha je v dokonalom kontakte s terénom , po ktorom kráča. Pri akejkoľvek zmene povrchu dostáva mozog okamžite signál a telo rýchlejšie reaguje. Dá sa tak vyhnúť pádom, zakopnutiam a podobným nepríjemnostiam, ktoré nás na turistike (a vlastne pri chôdzi všeobecne ☺) môžu postihnúť. Barefoot turistické topánky majú rozšírenú prednú časť aby mali prsty dostatok priestoru na prirodzený pohyb. Turistické topánky, ktoré nikde netlačia, neomínajú a nerobia otlaky? Splnený sen každého turistu. V turistických barefootoch nehľadajte ani stielku s klenbou. Zdravé chodidlo umelú oporu klenby nepotrebuje a práve chôdza po rôznych povrchoch stimuluje chodidlo a prospieva klenbe. Tak prečo sa o tento benefit pripravovať tým, že si budeme chodidlo umelo podopierať? Nech len pekne pracuje. Turistické topánky musia dokonale sadnúť na nohu. Predsa len budú prechádzať zaťažkávacími skúškami v teréne. Pri turistických barefootoch je treba mať na pamäti, že čo človek, to unikát. Jednému sedí jeden model, inému zas nie. Preto treba byť pri výbere náročný, veľa skúšať a nájsť si to, v čom sa budete cítiť dobre a bezpečne.

Zatiaľ žiadne produkty.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu