Ako zladiť topánky k oblečeniu

Be Lenka logo Be Lenka
07.06.2022
Ako zladiť topánky k oblečeniu

Topánky ladíme nielen podľa štýlu, ale aj podľa farieb. Barefoot topánky naberajú na svojej popularite, no stále sa nájdu ľudia, ktorí si potrpia na dokonalé ladenie topánok a oblečenia a jednoducho sa obávajú, že s barefootmi to nebude ono. My im ale chceme ukázať, že to vôbec nie je pravda a môžu si svoje barefootky dokonale zladiť s oblečením a nielenže budú vyzerať štýlovo, ešte aj ich nohy budú zdravo obuté. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako farebne a štýlovo kombinovať topánky s oblečením.

Zladenie podľa farieb

Jeden zo spôsobov, akým kombinovať topánky s oblečením je podľa farieb. Ak chceme skombinovať štýlovo univerzálne topánky tak, aby farby pekne ladili, povieme si ako na to. Predstavíme si najzákladnejšie farby, ktoré nechýbajú v našich botníkoch a povieme si, ako ich možno skombinovať. Pri kombinovaní farieb môžeme použiť takzvaný Oswaldov kruh. Ako pomocou tejto pomôcky kombinovať a ladiť farby si môžete prečítať tu. My sa teraz spolu pozrieme na farby ak sú biela, čierna, béžová, sivá, metalické a kovové odtiene, červená, zelená a modrá.

Farebné must-have

Čierna, béžová, biela a sivá. Toto kvarteto farieb patrí v obuvi i v obliekaní medzi najjednoduchšie kombinovateľné. Ak máme vo svojom botníku topánky týchto farieb, nikdy nebudeme mať problém ich zladiť k oblečeniu. Kedy siahnuť po ktorej farbe?

Béžová farba sa radí do kategórie teplých odtieňov, ideálne teda doplní outfit zložený z teplých farieb. Ktoré sú to? Napríklad žltá, červená či oranžová. Ak máme outfit vystavaný zo studených odtieňov, ako je napríklad modrá či zelená, siahame po topánkach v studenom odtieni – v sivej. Ak sa nám nechce špekulovať, či máme oblečenie v teplých či chladných odtieňoch, môžeme k oblečeniu zvoliť univerzálnu čiernu alebo bielu. Topánky týchto dvoch farieb skvele doplnia akúkoľvek farebnú škálu nášho oblečenia. Ak chceme zvoliť neutrálnu farbu topánok a náš outfit je vystavaný z pastelových farieb, studených či teplých, siahame skôr po bielej než po čiernej. Čierna v kombinácii s pastelovými farbami by pôsobila moc agresívne.

Metalické farby

V našej ponuke sa stretneme aj metalickými odtieňmi a vôbec sa netreba báť, či ich budeme vedieť skombinovať s oblečením. Zlatá a strieborná nesú v sebe punc noblesy no skombinovať sa dajú viac než jednoducho a vôbec k tomu netreba ani formálny outfit. Metalické topánky krásne doplnia outfit vystavaný z riflí a minimalistického topu, hodia sa k šatám a sukniam. Strieborná farba krásne vyzdvihne smaragdovú, napríklad. Zlatá zas krásne doplní bielu. Pri voľbe topánok v metalických či kovových farbách treba mať na pamäti, že topánky v týchto farbách sú samé o sebe výrazným prvkom, preto ich volíme k štýlovo jednoduchším outfitom. Biela oversize košeľa, rifle a balerínky v metalickom či kovom odtieni sú top kombinácia. Ak túžime po troche romantiky, môžeme skombinovať biele tielko, tylovú sukňu v púdrovom odtieni a k tomu zlaté či strieborné balerínky. Luxusný outfit na leto.
V prípade, že kombinujeme obuv metalických farieb v zmysle formálneho dress code, platí pravidlo, že vyberáme topánky vo farbe šperkov. Ak teda k róbe volíme strieborné šperky, doladíme outfit striebornými topánkami. Ak sa zdobíme zlatými šperkami, volíme topánky v zlatom odtieni

Červená

Červené topánky sú všetko len nie nenápadné. A na to treba myslieť pri ich kombinovaní. Odváženejšie typy môžu červené topánky doplniť k outfitom pozostávajúcim z teplých tónov, ako je napríklad ružová či oranžová, či napríklad k studenej modrej. Nehynúcou klasikou ostáva kombinácia bielej alebo čiernej s červenými topánkami. Červené topánky napríklad krásne doplnia outfit zložený z džínsov a jednoduchého tielka. Z obyčajného outfitu je razom chic style. Ak chceme byť neprehliadnuteľné môžeme tento outfit došperkovať červeným rúžom či štýlovým klobúkom.

Barefoot tenisky Barebarics Zing Velcro - All White - Leather Barefoot tenisky Barebarics Zing Velcro - All White - Leather
  • Novinka

Barefoot tenisky
Zing Velcro - All White - Leather

skladom všetky veľkosti
159 €
12 veľkostí
Barefoot Be Lenka Eazy Neo - Vegan - Sand Barefoot Be Lenka Eazy Neo - Vegan - Sand
  • Novinka
  • Vegánske

Barefoot slip-on tenisky
Eazy Neo - Vegan - Sand

skladom všetky veľkosti
129 €
12 veľkostí
Barefoot Be Lenka Eazy Neo - Black & White Barefoot Be Lenka Eazy Neo - Black & White
  • Novinka

Barefoot slip-on tenisky
Eazy Neo - Black & White

skladom všetky veľkosti
129 €
12 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Ankle-cut - Beige

skladom všetky veľkosti
89 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Ankle-cut - Black

skladom všetky veľkosti
89 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Beige

skladom 5 veľkostí
79 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Amber Yellow

skladom 7 veľkostí
79 €
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Black

skladom 6 veľkostí
79 €
10 veľkostí
Barefoot tenisky Be Lenka Velocity - Black Barefoot tenisky Be Lenka Velocity - Black
  • Novinka
  • Vegánske

Barefoot tenisky
Velocity - Black

skladom všetky veľkosti
129 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Barebarics Wave - All White Barefoot tenisky Barebarics Wave - All White
  • Novinka

Barefoot tenisky
Wave - All White

Odosielame na konci apríla
159 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Barebarics Wave - White & Dark Green Barefoot tenisky Barebarics Wave - White & Dark Green
  • Novinka

Barefoot tenisky
Wave - White & Dark Green

skladom 11 veľkostí
159 €
12 veľkostí
Barefoot tenisky Barebarics Wave - White & Orange Barefoot tenisky Barebarics Wave - White & Orange
  • Novinka

Barefoot tenisky
Wave - White & Orange

skladom všetky veľkosti
159 €
12 veľkostí
Dostupné ďalšie farby: (+-5)

Zelená a modrá

Nejedná sa o najčastejšie odtiene, ktoré mávame v botníkoch, čo je ale veľká škoda. Farebných topánok sa naozaj netreba báť, skombinovať ich s oblečením nie je vôbec ťažké. Napríklad také topánky v zelených odtieňoch vyniknú na jeseň a skvele dopĺňajú zemité odtiene. Obuť si ich teda môžeme k outfitom v hnedých, zelených a béžových odtieňoch. Topánky v modrých odtieňoch zas krásne doplnia šaty vo zelených či žltých farbách. Skvele doplnia aj outfity v neutrálnych odtieňoch.

Zladenie podľa štýlu

U nás v BeLenka veríme, že svet si nájde svoju cestu k slow fashion a udržateľnosti módnej produkcie, preto aj naše modely navrhujeme tak, aby boli štýlovo čo najuniverzálnejšie a ľahko sa kombinovali. Naše topánky skvele doplnia aj kapsulový šatník. Pozrime sa spolu na typy topánok, ktoré v našej ponuke nájdeme a ako ich zladiť.

Balerínky

Modely balerínok Sophie, Bellissima a Harmony vyrábame vo farebných odtieňoch, ktoré krásne doplnia akýkoľvek jarný či letný outfit. Balerínky patria medzi najuniverzálnejšie typy topánok. Skvele doplnia šaty a sukne, rifle i nohavicový outfit. Svoje využitie nájdu v casual outfite i vo formálnejšom dress code.

Tenisky a slip-on

Modely Eazy, Prime, Brooklyn, Champ, Ace, Flair, Stellar sú modelmi nadčasového teniskového strihu. V našej ponuke sa nachádzajú modely v univerzálnych farbách, v mono prevedení, ale aj modely skombinované z viacerých farieb či vo výraznejšom farebnom prevedení. Strihovo sú tieto modely univerzálne, minimalistické a ľahko kombinovateľné. Skvele doplnia sukne, šaty, rifle, smart casual dress code i športový štýl.

Sandáliky

Modely Summer, Grace, Promenade, Flexi sú letné modely sandálikového strihu. Rôzne typy vyhotovenia a farieb z nich robia veľmi variabilný typ obuvi. Od elegantného modelu Grace po športové Flexi, výber je naozaj široký. BeLenka sandáliky sa skvele kombinujú so šatami a sukňami a výborne sa hodia k akémukoľvek dress code, okrem vysoko formálnych, kde sa od žien vyžadujú topánky na podpätku.

Poltopánky a celoročky

Modely City, Icon, Glade skvele doplnia ležérny mestský i pracovný outfit. Vyhotovované v neutrálnych a ľahko kombinovateľných farbách sa skvele hodia na obdobie jesene či jari. Odolnejšie typy si ich pokojne obujú aj v zime. Skvele sa hodia k rifliam, sukňovým oufitom, výborne ladia k koženkou, rifľovkou i kabátom. Treba si len vybrať vyhovujúci strih a farebné prevedie.

Outdoorová obuv do prírody

Model Trailwalker by nemal chýbať v šatníku každého milovníka prírody. Skvele doplní akýkoľvek outdoorový outfit.

Čižmičky a zimné modely

Modely Sierra, Winter, Nevada, Ranger, Entice.

Modely, ktoré svoje využitie nájdu od jesene do jari a nemali by chýbať v žiadnom šatníku. Opäť sú vyhotovované vo farebných odtieňoch ako je hnedá, čierna či burgundy, čo z nich robí ideálnu a ľahko kombinovateľnú obuv.

V ponuke zimných modelov sa nachádzajú modely vhodné aj k elegantnejším outfitom, ako je napríklad model Sierra alebo Entice. Modely Ranger, Nevada, Winter sú unisex modely, ktoré ladia ku casual aj športovému štýlu. Model Winter možno skombinovať aj k business a smart casual. Model Snowfox sa hodí k neformálnejšiemu a ležérnemu štýlu, keďže sa jedná o snehuľky.

Niekto pri voľbe topánok pozerá na komfort a funkčnosť. Ďalší do banku prihodí aj look a to, ako obuv celkovo dotvára zvolený outfit. Ak si potrpíme na detaily a pri výbere topánok prihliadame aj na estetickú stránku, rady v tomto článku by nám mali pomôcť lepšie sa zorientovať vo svete farebných kombinácií a rôznych štýlov obuvi.

Prihláste sa na odber noviniek 5%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu